ВПО, діти яких навчаються дистанційно, не позбавлятимуть виплат

Ірина Верещук розповіла, що ВПО не позбавлятимуть виплат, якщо їх діти навчаються дистанційно

Виплати для сімей ВПО

Фізичне та емоційне напруження: як допомогти дітям

Внутрішньо переміщених осіб, чиї діти навчаються дистанційно, не позбавлятимуть виплат. Якщо громадяни отримують фінансову допомогу на законних підставах, виплати продовжать надходити.

Таку інформацію зауважила віцепрем’єр-міністерка, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук під час брифінгу в Миколаєві. 

Як вона зазначила, до неї звертаються люди з-поміж ВПО, які скаржаться, що деякі представники місцевої влади погрожують позбавити їх виплат, якщо діти з 1 вересня не навчатимуться очно.

«Це неправда, ніхто не має права позбавити виплат тільки за те, що діти не навчатимуться очно. Тому хочу заспокоїти мам, які хвилюються з цього приводу», — роз’яснила посадовиця.

За словами Ірини Верещук, на урядовому рівні вже ухвалили рішення з 1 вересня продовжити на пів року виплати людям з-поміж ВПО, які зараз отримують фінансову допомогу. Зокрема, йдеться про 1,5 мільйона осіб.

«Також ми звернулися до Міністерства соціальної політики з проханням розширити коло отримувачів цієї допомоги. Наразі очікуємо від них відповідь», — акцентувала віцепрем’єр-міністерка.

За інформацією Укрінформ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Яка структура 2024/2025 навчального року

Навчальний рік 2024–2025 стартує 2 вересня. Дізнайтеся, коли завершитися навчальний рік, яка його структура та на що звернути увагу в умовах війни
247951

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді