Оплачувати медогляд має роботодавець

Профінансувати проведення медичних оглядів працівників мають роботодавці

Оплачувати медогляд має роботодавець

Роботодавці зобов’язані власним коштом профінансувати та організувати проведення періодичних медичних оглядів працівників.

Таку інформацію повідомили у Міністерстві охорони здоров'я щодо проведення обов'язкових профілактичних медичних оглядів працівників під час війни.

У Міністерстві зазначають, що воєнний стан не впливає на порядок проходження обов’язкових медичних оглядів. Відтак, вони, як і у мирний час, проводяться відповідно до законів та підзаконних актів та закону «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення».

Обов'язкові попередні і періодичні медичні огляди повинні проходити працівники, зокрема, дошкільних і навчально-виховних закладів.

«Відповідальність за організацію і своєчасність проходження працівниками обов'язкових медичних оглядів і допущення їх до роботи без наявності необхідного медичного висновку несуть власники підприємств, установ, організацій або уповноважені ними органи», – повідомили у МОЗ.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Правила взаємин у колективі

Як працювати в колективі однодумців, які допомагають, цінують і підтримують одне одного? А ми вам розкажемо! Пропонуємо правила, як сформувати позитивний імідж серед колег і налагодити довірливі взаємини в колективі
14607

Екстрена профілактика правця

Хоч ми й намагаємося в цей небезпечний час уберегти себе та дітей від травм, але від них ніхто не застрахований. Тож нагадаємо вам про екстрену профілактику правця.
8750

Медична документація працівників ЗДО

До кола обов’язків медичної сестри дошкільного закладу належать контроль за своєчасністю проходження медичних оглядів та ведення пов’язаної із цим документації. Які основні вимоги до ведення, обліку й зберігання медичної документації працівників ЗДО
55970

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді