Єдиним місцем соціалізації у селі є школа

Теми:
Школа здебільшого залишається єдиним місцем соціалізації для молоді в українських селах

Розвиток освіти в сельській місцевості

Освітнє середовище: врахуйте під час самооцінювання

Школа здебільшого залишається єдиним місцем соціалізації для молоді, що мешкає в українських селах.

Таке твердження зазначено у результатах дослідження якості освіти у сільських школах, які презентували у Державній службі якості освіти.

Таким чином, згідно з результатами соціологічного дослідження, учні вказують на те, що їм важко розмежувати шкільне і позашкільне життя. Саме у закладі освіти вони мають друзів та проводять чимало часу.

Зокрема, респонденти нарікали на відсутність інших місць для соціалізації молоді в їхніх селах. 

Під проведення опитування старшокласники розповіли, якою в їхньому розумінні є «ідеальна» школа, якими є їхні погляди на психологічний клімат школи та освітнє середовище.

Учнями були виділені такі ознаки «ідеальної» школи: 

  • підтримка вчителів і однокласників, 
  • дружня і доброзичлива атмосфера, 
  • відсутність цькування та дискримінації.

Окрім того, рівень сприятливості освітнього середовища визначається рівнем приналежності учня та учениці до закладу, що формується, зокрема й через залученість учнівства до ухвалення рішень, до змін у своєму закладі освіти. 

Учні вважають важливою свою участь у позакласних заходах та у більш системній роботі над облаштуванням території закладу освіти, озеленення тощо.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Співпраця з органами громадського самоврядування в закладі освіти

Моделі співпраці з органами самоврядування: від авторитарної, коли керівник одноосібно відповідає за все, до демократичної — коли орган самоврядування отримує максимум повноважень. Обирайте свою!
129

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
49003

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді