Змінено правила проведення ЗНО-2022: що потрібно знати

Теми:
Реєстрація учасників зовнішнього оцінювання для участі у тестуванні розпочнеться 1 лютого

Реєстрація та дати проведення ЗНО-2022

Освітні програми 2021/2022: що рекомендує МОН

Кабмін ухвалив зміни до загального порядку проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Внесення змін до порядку дозволить актуалізувати цей документ, зробити його відповідним до нових реалій проведення іспитів, зокрема й в умовах карантину із використанням організаційно-технологічних процесів ЗНО.

Крім того, у документі визначено механізм залучення представників закладів до проведення тестування та інших випробувань із використанням організаційно-технологічних процесів ЗНО.

Період реєстрації для участі в тестуванні зовнішнього незалежного оцінювання розпочнеться 1 лютого 2022 року.

Такий термін встановлено відповідно до календарного плану проведення ЗНО в 2022 році затверджений Міністерством освіти та науки.

Керівники закладів освіти зможуть зареєструвати учнів, слухачів, студентів для проходження державної підсумкової атестації у формі ЗНО до 1 березня 2022 року.

Щодо реєстрації випускників минулих років, а також внесення змін до реєстраційних даних, то вона триватиме до 9 березня.

У 2022 році кожен зареєстрований учасник ЗНО має право безкоштовно пройти зовнішнє незалежне оцінювання щонайбільше з п’яти предметів.

Водночас учасники зовнішнього незалежного оцінювання може пройти тести з більшої кількості предметів за окрему плату. Вартість складання одного додаткового тесту буде оголошена у січні 2022 року.

Зокрема, зовнішнє оцінювання в 2022 році буде проведено з української мови, української мови і літератури, математики, історії України, біології, географії, фізики, хімії, а також чотирьох іноземних мов — англійської, німецької, французької та іспанської.

Окрім того, випускники мають обов’язково пройти ДПА у формі зовнішнього оцінювання з чотирьох навчальних предметів:

  • українська мова;
  • математика;
  • історія України або іноземна мова (англійська, іспанська, німецька або французька) — за вибором випускника;
  • четвертий предмет за вибором випускника (історія України, біологія, географія, фізика, хімія, англійська мова, іспанська мова, німецька мова, французька мова).

Задля правильного визначення, які предмети треба скласти для вступу в заклад вищої освіти, учасникам потрібно ознайомитися з переліком конкурсних предметів ЗНО на обрану спеціальність до певного вищого закладу освіти.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді