У закладах освіти можуть з'явитися фахівці з безпеки

Теми:
Метою проєкту є сприяння ранньому виявленню та усуненню негативних явищ у школі

Організація безпечного середовища в школіРобота з цивільного захисту: як організувати

В Україні планують впроваджувати проєкт «Вихователь безпеки», метою якого є сприяння ранньому виявленню й усуненню негативних явищ у закладі освіти.

Таку інформацію зазначив освітній омбудсмен Сергій Горбачов, наголошуючи про результати засідання робочої групи, сформованої Міністерством внутрішніх справ.

Як він повідомив, створення безпечного і комфортного освітнього середовища, забезпечення права на таке середовище є спільною метою органів державної влади, освітніх управлінців, освітнього омбудсмена та правоохоронних органів.

Зокрема, уповноважений із захисту прав у сфері освіти зауважив, що найголовнішим в освіті є безпека учасників освітнього процесу, створення безпечного освітнього середовища, бо якщо  життю та здоров’ю учня загрожує небезпека — якість освіти втрачає свій сенс.  

«В основі проєкту «Вихователь безпеки» — людина, яка має стати комунікатором у громаді між закладом освіти та правоохоронними органами, щоб створити безпечне середовище для учнів, батьків та вчителів. Планується, що спеціаліст безпеки буде, зокрема, сприяти ранньому виявленню та усуненню негативних явищ в закладі, співпрацюватиме з рятувальниками, з поліцейськими, з органами місцевого самоврядування, органами батьківського самоврядування», — акцентував освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

Окрім того, омбудсмен відзначив, що наразі відбувається напрацювання нормативно-правової бази, кваліфікаційних вимог до спеціаліста безпеки, критерії відбору, а також навчальна програма для майбутніх спеціалістів безпеки.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Співпраця з органами громадського самоврядування в закладі освіти

Моделі співпраці з органами самоврядування: від авторитарної, коли керівник одноосібно відповідає за все, до демократичної — коли орган самоврядування отримує максимум повноважень. Обирайте свою!
557

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
49253

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді