Як сформувати гуманістичні цінності дітей щодо ставлення до тварин

Міносвіти планує поширювати в освіті гуманістичні цінності щодо ставлення до тварин

Ставлення дітей до тваринЯк підтримати підлітка у кризовій ситуації: 10 порад

Ставлення до тварин характеризує українців як людей, і такі цінності слід формувати з дитинства. Зокрема, важливим є те, що волонтери вивозять тварин далі від фронту, рятують від повені, спричиненої воєнним злочином окупантів на Каховській ГЕС.

Відповідну інформацію зазначив міністр освіти та науки України Оксен Лісовий. 

«Плануємо спільними зусиллями популяризувати гуманістичні цінності в навчальному процесі та робити все для того, щоб українська освіта на всіх рівнях була сповнена цінуванням кожного життя»,  — зауважив очільник освітнього відомства.

Через це Міністерство освіти підписало меморандум про співпрацю із організацією UAnimals, яка комплексно захищає права тварин і має експертизу в цьому питанні.

«Почнемо зі створення інформаційних проєктів про те, як прищеплювати дітям любов до тварин, які книги, мультфільми та кіно допоможуть виховати їх гуманними та як залучати молодь до волонтерства. Для освітян плануємо створювати навчальні матеріали та курси, що допоможуть розʼяснювати дітям гуманний підхід та засвоювати його принципи», — роз’яснив керівник Міносвіти.

Як повідомив засновник UAnimals Олександр Тодорчук: «Із перших днів існування організації щотижня у внутрішніх чатах лунала ідея: “Треба пропагувати гуманне ставлення до тварин змалечку”. Потім були дитячі книжки, спектакль і навіть запуск проєкту UAnimals Kids. Разом із тим, під час повномасштабної війни ми бачимо сотні історій, коли діти рятують, захищають і допомагають. Складно порахувати, скільки крутезних вчителів та школярів влаштували збір кормів і допомоги тваринам в Херсоні. Суцільне натхнення».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Щорічний звіт директора школи

Звітування можна провести в актовому залі, а можні і онлайн. Дізнайтеся, що врахувати для виступу онлайн, як його побудувати і що допоможе зробити його вдалим. Про що звітує директор і за якою структурою — у статті
46386

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
5017

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді