У Києві та області надали рекомендації щодо початку літніх канікул

Коли літні канікули у Києві та області та скільки відпочиватимуть учні

Початок літніх канікулГотовність до роботи влітку: експрес-перевірка

Цього року місцева влада разом з освітянами самостійно може встановлювати дату закінчення навчального року, головне потрібно зважати на безпекову ситуацію в регіоні. 

Зокрема місцева влада може самостійно визначати дати відпочинку учнів від навчання.

У закладах освіти столиці навчання триватиме до 30 червня 2023 року. Відповідну рекомендацію надало директорам управління освіти столиці.

Проте дати початку та завершення канікул учнів кожна школа може визначати самостійно. Але директори закладів освіти здебільшого дослухаються до рекомендацій освітнього управління.

Натомість у Київській міськраді зазначили, що 16 червня має відбутися День останнього дзвоника у закладах освіти. Документи про освіту випускникам видаватимуть упродовж 21 — 23 червня.

Окрім того, значна кількість на Київщині завершать навчальний рік 31 травня. Натомість 1 червня у понад 350 мають стартувати літні канікули.

Як зазначив голова Київської ОДА Руслан Кравченко, частина шкіл області розпочала офлайн-навчання в різний час, мали різну тривалість канікул протягом року. Тож і навчальний рік закінчують по-різному — з 26 травня до 16 червня.

359 шкіл області завершать освітній процес 31 травня, 44 заклади — 26 травня, 220 шкіл — у період з 2 по 9 червня. 15 закладів розпочнуть канікули із 17 червня.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді