PISA: понад 25% українських підлітків були жертвами булінгу

Частіше потерпають від булінгу діти з гіршими соціально-економічними передумовами

Булінг серед українських підлітківЯк підтримати підлітка у кризовій ситуації: 10 порад

Понад 25% 15-річних українських підлітків хоча б один раз ставали жертвами цькування з боку інших учнів у своїх закладах освіти.

Така інформація зазначається в результатах міжнародного дослідження якості освіти PISA-2018, які опублікував Український центр оцінювання якості освіти.

Згідно з аналізом наданих учнями у 2018 році відповідей, хлопці частіше стикаються з випадками цькування (31%), ніж дівчата (20%).

Зокрема частіше жертвами булінгу стають діти з гіршими соціально-економічними передумовами.

Вимоги пожежної безпеки: чекліст

Окрім того, учні, які потерпають від булінгу, мають значно нижчі результати з читання.

Водночас успішність за всіма галузями PISA (читання, математика, природничо-наукові дисципліни) краща в тих учнів, які не стикалися з випадками булінгу.

«Тип закладу освіти й місцевість, де розташований заклад, істотно не впливають на частотність проявів булінгу», — повідомляється в результатах дослідження.

Нагадаємо, що восени 2022 року Україна взяла участь у черговому дослідженні PISA. Оприлюднення міжнародного та національного звітів за результатами PISA-2022 заплановано на грудень 2023 року.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді