Учителі зможуть навчатися цифрової грамотності на освітній онлайн-платформі

Міністерство цифрової трансформації України запустило в тестовому режимі Національну онлайн-платформу з цифрової грамотності

Онлайн-платформу з цифрової грамотності створили, аби кожен українець мав змогу опанувати ті цифрові навичкі, що йому потрібні — налаштовувати комп’ютер, користуватися електронною поштою, сплачувати онлайн комунальні послуги тощо.

Якщо йдеться про освітян, це може бути потреба застосовувати в роботі Google-календар чи Google-документи, професійно розвиватися чи адмініструвати завдання онлайн, використовувати на уроках інтерактивний формат тощо.

Доступ до онлайн-платформи — безплатний, необхідно зареєструватися. Для навчання цифрової грамотності обрали формат освітніх серіалів. Нині доступні три освітні серіали:

Новинна грамотність педагога: навчаймось, аби навчати

Освітні серіали розробила студія онлайн-освіти EdEra за підтримки низки компаній, як-от Google Україна, Microsoft Ukraine тощо. Розробники взяли за основу загальноєвропейські стандарти викладання та оцінки цифрової компетентності. В освітньому серіалі для вчителів це Європейська рамка цифрових компетенцій для освітян DigComp Edu.

Гостями освітніх серіалів із цифрової грамотності стали українські зірки: акторка і телеведуча Ольга Сумська; телеведуча і громадська діячка Марія Єфросініна; телеведуча Надія Матвєєва; режисер Руслан Ханумак.

Користувачі онлайн-платформи можуть перевірити знання за допомогою тестів, як-от:

  • тест на загальну цифрову грамотність, аби визначити прогалини в знаннях;
  • тест після кожної серії освітнього серіалу;
  • фінальний тест після перегляду всіх серій освітнього серіалу.

За результатами фінального тесту користувач отримає електронний сертифікат.

Поступово на онлайн-платформу додаватимуть нові освітні серіали, як-от спеціалізовані курси для підприємців, lifestyle-курси тощо.

Офіційний запуск онлайн-платформи відбудеться 30 січня.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як за допомогою інстаграму взаємодіяти з працівниками та батьками дітей

Щоб не перевантажувати сайт закладу неофіційною інформацією, налагодьте взаємодію з батьками та працівниками в інстраграмі. Створіть у ньому медійне середовище, в якому педагоги й батьки обмінюватимуться досвідом, фотографіями та відео з дітьми. Як це зробити — читайте в статті
2564

З досвіду STEM-освіти у початкових класах

Як учні створили фітокартину та робота-поливальника — своїм досвідом реалізації STEM-проекту в початковій школі ділиться Анна Савіцька, вчитель інформатики
33760

Чому інтерактивна освіта сьогодні - єдиний шлях?

Яким чином «працює» на швидкість сприйняття інформації візуалізація? Чому сьогодні аудиторія 8-15 років використовує Youtube, як пошуковик активніше, замість традиційного Google? У статті розглядаємо, як сьогодні учні сприймають нову інформацію та яким чином на це можна вплинути під час навчання сучасними технологіями
1964

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді