До 10-річчя журналу «Вихователь-методист дошкільного закладу»

Журнал «Вихователь-методист дошкільного закладу» приймає вітання з ювілеєм

Що потрібно людині для щастя в улюбленій професії? Відчуття приналежності до гідної команди, з якою ви робите класну справу. А ще чіткі орієнтири, що допоможуть реалізувати задумане. Відчуття дружнього плеча, можливості отримати допомогу у скрутну хвилину. І ще натхнення, що надає сили рухатися, навіть, якщо щось пішло не так…

Команда журналу «Вихователь-методист дошкільного закладу» — той колектив, який об’єднує у собі всі ці складники професійного щастя. І за це їм величезне спасибі у день 10-річного ювілею.

Журнал постійно розширює наші професійні горизонти: знайомить з цікавими людьми, інноваційними ідеями і технологіями, дарує відчуття роботи в єдиній величезній команді професіоналів. Особливо це відчуття єдності у нашій дошкільній справі посилюється під час вебінарів, тренінгів, коли об’єднуються друзі з усіх куточків нашої країни.

Вже 10 років журнал слугує навігатором у бурхливому освітньому просторі безкінечних змін. І його, на відміну від великих реформаторів, не кидає з однієї крайності в другу. Редактори, автори, а значить і читачі невідступно тримаються заданої гуманістичної дитиноцентристської траєкторії. Така непохитність надає пересічному педагогу впевненості і віри.

Кожне з чисел журналу пронизане турботою про педагога, думкою, як допомогти передусім йому. Адже, якщо комфортно педагогу, гарно і дітям. Без зайвих зарозумностей, супернауковості, максимально наближено до реальних умов дається безліч корисних порад і розробок. Проте завжди залишається ефект недомовленості щоб кожен міг творчо доопрацювати поданий матеріал, висловити себе. Бо колектив часопису щиро вірить у потенціал вихователів.

Журнал не просто збирає і доносить до педагога методичний матеріал. Кожне слово надихає, запрошує, підтримує, надає сили, бо висловлено з величезною любов’ю до нашої дошкільної справи і тих, хто їй вірно служить.

Нехай прибудуть з вами Боже благословення, многіє лєта вам здоров’я і непорушності! Зі святом!

Наталя ГАВРИШ,
провідний науковий співробітник лабораторії дошкільної освіти та виховання
Інституту проблем виховання НАПН України,
д-р пед. наук, професор

З десятою річницею, дорогі колеги!

Ці перші десять років — стартові у вашому професійному житті. Вони засвідчують вашу вірність ДИТИНСТВУ та педагогічним принципам. Ви не просто функціонуєте у складних реаліях сьогодення, а ЖИТТЄТВОРИТЕ — благословляєте нове, даєте молодим рости, підтримуєте несправедливо забуте, знаходите неординарне, висвітлюєте актуальне. Ви активно впливаєте на освітянське життя. Ризикуєте, публікуючи проблемне, складне, неоднозначне; намагаєтеся розібратися у сутнісному; відстоюєте те, у що вірите. Критеріями оцінки вашого десятирічного доробку є високий професіоналізм, особистісна культура, творчий потенціал, відкритість інноваціям, активна життєва позиція. Завдяки цьому зображуваний вами на сторінках часопису портрет ДОШКІЛЛЯ України ХХІ сторіччя реальний, виразний, привабливий, проте не прикрашений. Він приковує інтерес освітян, породжує нові запитання, надихає на подальший творчий пошук. Сил вам, натхнення, Божої благодаті на довгії літа!

Олена КОНОНКО,
завідувач кафедри дошкільної освіти
Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя,
д-р психол. наук, професор

Кожна мати мріє, щоб її дитя було здорове, розумне та щасливе. Кожен, хто планує та розпочинає нову справу, теж мріє, що його творіння буде краще, ніж у когось. Але, на жаль, так буває не завжди. Проте є часопис, якому від народження вдалось зберегти і психологічне здоров’я, і міцність, і розвинутись інтелектуально впродовж 10 років.

Висловлю свою вдячність за безцінний внесок журналу «Вихователь-методист дошкільного закладу» у справу дошкільної освіти України!

Шановні колеги, ваше народжене 10 років тому дитятко вдалось на радість і добро кожному, хто має за щастя бути читачем цього часопису!

Впевнена, що й наступні 10, 20 і 50 років ваш журнал буде таким же фаховим та інтелектуальним! Зростання у радості та мирі!

Катерина КРУТІЙ,
професор кафедри педагогіки і методики початкової та дошкільної освіти
Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка,
д-р пед. наук

Ми дуже раді привітати журнал із 10-річним ювілеєм!

Як читачі з найперших чисел ми можемо сміливо заявити, що ваш журнал — одне з визнаних педагогічною дошкільною спільнотою видань. Уміння бачити, оцінювати, підтримувати нове і прогресивне викликає повагу читачів. Ви гармонійно поєднує високий теоретичний рівень публікацій і практичну значимість матеріалів.

Вітаємо працівників редакції, експертів і авторів з цією прекрасною датою. Прийміть найтепліші та найщиріші побажання успішної роботи, подальшого розвитку і процвітання, нових плідних ідей, цікавих перспектив, здоров’я й довгих років життя! Співпрацювати та спілкуватися з вами — велика честь і задоволення!

З повагою
колектив ДНЗ №270 «Іскринка», м. Запоріжжя
ПАЛАЙДА, вихователь-методист
Наталя СУКАЧ, завідувач ДНЗ

Безмежна відданість дошкіллю та ретельна копітка робота притаманні редакторській групі видання «Вихователь-методист дошкільного закладу».

Згадую приємні миті спілкування з головними редакторами спеціалізованого журналу, що були у його витоків у 2008 році, — Наталією Лисенко, Наталією Савіновою. Журнал і дотепер у постійному розвитку. Його команда продовжує формувати сучасні читацькі смаки фахівців, розвиває їхній професіоналізм. Це вимагає працелюбності, постійного самовдосконалення, відкритості й готовності до співпраці.

Бажаю всім професійного зростання, довгого життєвого шляху разом із педагогічною спільнотою України!

Ірина ТЕРЕЩЕНКО,
методист із дошкільної освіти
Методичного центру Управління освіти та науки
Славутицької міської ради, Київська обл.

Освітянський журнал «Вихователь-методист дошкільного закладу» цікавий усім, хто причетний до дошкільної освіти: обласним методистам, спеціалістам, директорам і вихователям-методистам, педагогам закладів дошкільної освіти, — адже кожний номер журналу змістовний, інноваційний.

На сторінках журналу маємо змогу ознайомитися з новими нормативними документами, інноваційними технологіями, цікавими формами роботи з педагогічними працівниками й з батьками. Це допомагає побудувати стратегією професійного розвитку вихователя-методиста, вихователя закладу дошкільної освіти.

Алла ОСТАПЕНКО, завідувач, Наталія КАПУСТІНА, методист
Центру громадянського виховання
КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти»

Справи керівника у жовтні: що проконтролювати

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Рухливі ігри в дитячому садку

Рухливі ігри розвивають фізичну активність, увагу, дрібну моторику, спритність, швидкість реакцій і просто дарують радість дітям. Скористайтеся нашою добіркою ігор, аби потішити дошкільників
72923

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді