Подарунки від природи: ліс

Про дари і таємниці лісу, особливості життєдіяльності та співіснування лісових мешканців, важливість збереження лісу та інше — у жовтневому числі журналу «Методична скарбничка вихователя», присвяченому темі «Подарунки від природи: ліс»

Ліс — один з най прекрасніших скарбів людства, джерело нескінченних відкриттів, місце зустрічі з багатьма природними таємницями, багатством і різноманіттям тваринного й рослинного світів. А скільки користі приносить людям ліс! Основні змістові напрями опрацювання з дошкільниками теми «Подарунки від природи: ліс», зокрема методичні рекомендації щодо організації освітньої роботи в межах кожного напряму, — у вступній статті журналу «Методична скарбничка вихователя» № 10/2015.

Під час проживання з дошкільниками теми у пригоді педагогу стануть такі матеріали: ідея, лексичне поле, очікувані результати опрацювання теми, її змістове наповнення у вигляді інтелектуальної карти, тематика інтегрованих занять на два тижні, а також плани-конспекти інтегрованих занять та дидактичні матеріали до теми, подані на картках картотеки.

Кольорові сторінки цього числа містять ілюстрацію до казки Юрія Дмитрієва «Що таке ліс?», асоціативну карту, зображення й завдання для аудиту, а також майстер-класи із виготовлення осінньої композиції з паперу та лісових мешканців із залишкових матеріалів.

Аби сформувати комплексне уявлення дошкільників про дивовижний природний механізм, що підтримує життя лісу, варто реалізувати з ними літературний проект за казкою Юрія Дмитрієва «Що таке ліс?». Змістове наповнення літературного проекту у вигляді інтелектуальної карти та план-схема змістового наповнення літературного проекту — також у жовтневому числі.

Важливо якомога раніше починати виховувати в дошкільників розуміння, що турботи й захисту потребує все живе навколо, а особливо — рослини і тварини, занесені до Червоної книги України. Цьому сприятиме власноруч виготовлена дидактична гра «Вивчаємо Червону книгу України». У цьому числі описано особливості організації роботи дошкільників із цією грою, зокрема докладно описано її етапи. А на обкладинці подано ігрове поле та приклади пазлів.

Докладніше про все це, а також конспект інтегрованого заняття з англійської мови на тему «Goldilocks and Three Bears» для дітей старшого дошкільного віку, сценарій розваги «Диво, сповнене краси» та пам’ятка для батьків «Перепустка у природу» — у десятому числі журналу «Методична скарбничка вихователя».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді