Відбудеться прем’єра документального фільму «Примара Бабиного Яру»

Документальний фільм «Примара Бабиного Яру» створено за підтримки Держкомтелерадіо згідно з Планом заходів у зв’язку з 75-ми роковинами трагедії Бабиного Яру. Прем’єра фільму відбудеться 29 вересня в ефірі Першого UA та телеканалу «Культура»

Документальний фільм ґрунтується на свідченнях відомих істориків, письменників, видатних діячів. У ньому використані архівні фото та відеодокументи.

Події та архівні документи коментують:

  • Дмитро Малаков, краєзнавець, автор численних книг про Київ
  • Семен Глузман, психолог, громадський діяч, правозахисник
  • Владислав Берковський, директор Центрального державного кінофотофоноархіву України ім. Г. С. Пшеничного.

«Фільму передувала довга робота з архівними документами, спогадами очевидців. Коли ми зробили опитування киян, що вони знають про трагедію Бабиного Яру, то зрозуміли, що більшість з наших сучасників знають лише про масові розстріли євреїв 29, 30 вересня. А те, що там 102 дні у кожному приярку гриміли постріли, що там були розстріляні тисячі військовополонених, циган, ОУНівців — майже ніхто не знає.

Бабин Яр — це трагедія всього Києва, всього українського народу. Саме про це і є наш фільм»

Тетяна Баришпол, режисер д/ф «Примара Бабиного Яру»

Нагадаємо, 29-30 вересня МОН України рекомендує провести уроки пам’яті трагедії Бабиного Яру.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

План роботи на літній оздоровчий період в ЗДО

Основне завдання в ЗДО — оздоровити дітей, створити простір для активного відпочинку та закріпити знання. Що потрібно врахувати, готуючи план роботи на літній оздоровчий період
88202

Шукаємо ключ до «замкнутої» дитини

Є діти, що граються, голосно сміючись, штовхаючись, поспішають до гурту, а є діти, які усамітнюються, стають мовчазними в компанії однолітків і, схоже, бояться людей. Педагоги мають вміти працювати з такими дітьми та вміти заспокоїти батьків і підказати їм шляхи вирішення ситуації.
1512

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
4936

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді