Патріотичне виховання має здійснюватися за сприяння координаційних рад

Учора відбулося засідання з питань реалізації державної політики з питань національно-патріотичного виховання.

Зустріч відбулася за участю заступника Міністра молоді та спорту Олександра ЯРЕМИ, начальника відділу національно-патріотичного виховання Миколи ЛЯХОВИЧА, голови громадської організації «Ресурсний центр патріотичного виховання «Звитяга» Андрія ГОРДІЄНКА, члена Координаційної Ради Руху сприяння територіальній обороні Юрія ЧИЖМАРА та представників державних адміністрацій, інститутів громадянського суспільства Дніпропетровської, Львівської, Полтавської, Харківської та Чернігівської областей.

Відповідно до проекту Типового положення про Координаційну раду з питань національно-патріотичного виховання при місцевій державній адміністрації Координаційна рада є постійно діючим консультативно –дорадчим органом, покликаним сприяти реалізації державної політики щодо національно-патріотичного виховання на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці.

Під час зустрічі учасники обговорили діяльність координаційних рад при місцевих державних адміністраціях.

За словами Олександра ЯРЕМИ, це мають бути комунікативні платформи між владою та громадськістю на місцях, певні майданчики для обміну думками тощо.

Під час обговорення представники областей висунули свої пропозиції щодо роботи координаційних рад. Таке міжрегіональне спілкування відповідальних за реалізацію національно-патріотичного виховання є дуже важливим, наголосив Олександра ЯРЕМА.

Разом з тим він закликав створювати координаційні ради там, де їх ще не створено.

Довідково

У 2016 році вперше за часи Незалежності України з державного бюджету на реалізацію Всеукраїнських заходів з національно-патріотичного виховання виділено 10 млн. грн..

У різних регіонах було розроблено 207 проектів, з яких відібрано 51, що відповідає усім вимогам і реалізовуватиметься спільно з громадськими організаціями.

На сьогодні проведено 18 заходів, серед них 12 спрямовані на військово-патріотичне виховання.

У заходах, які вже здійснені, безпосередню участь взяли близько 10 тис. юнаків і дівчат.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

День цивільного захисту у закладі освіти

Зазвичай День цивільного захисту планують на квітень-травень. Заняття цього дня мають бути цікавими учням, аби вони воліли набути практичні навички захисту за надзвичайних ситуацій
37374

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді