30 червня відбудеться захід з нагоди приєднання України до Програми PISA-2018

30 червня о 9:00 на базі Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова відбудеться захід, присвячений приєднанню України до Програми міжнародного оцінювання учнів PISA-2018. Відкриє захід Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Програма  міжнародного оцінювання учнів PISA-2018 (далі — Програма PISA-2018) спрямована на оцінювання систем освіти в різних країнах світу на підставі тестування 15-річних учнів. Її проводять раз на три роки під егідою Організації економічного співробітництва і розвитку (далі — ОЕСР).

У заході з нагоди приєднання України до Програми PISA-2018 візьмуть участь голова Відділення раннього дитинства та школи Директорату ОЕСР з освіти та вмінь Юрі Белфарі, Міністр освіти і науки Лілія Гриневич та її заступник Павло Хобзей.

Із 9:00 до 10:30 триватиме відкриття заходу та презентація результатів проекту PISA-2012 на прикладі країн Східної Європи. Відтак, під час прес-конференції, представники ЗМІ матимуть змогу поставити запитання організаторам.

Зазначимо, що Міністерство освіти і науки України співпрацює з ОЕСР з метою максимального підвищення використання Програми PISA для моніторингу відповідності реальних освітніх досягнень учнів визначеним на національному рівні цілям освіти, а також для підвищення якості освіти, аналізування чинників, пов’язаних із результатами навчання учнів, нарощування інституційного потенціалу та відстеження міжнародних цілей в освіті відповідно до програми ООН до 2030 року.

В Україні відповідальність за організацію та проведення PISA-2018 покладено на Український центр оцінювання якості освіти.

У МОН сподіваються, що участь України у PISA-2018 дасть змогу спеціалістам у галузі освіти об’єктивно оцінити стан середньої освіти в країні, усвідомити значущість поступових перетворень у освітній сфері, а політикам — приймати обгрунтовані рішення про необхідність змін.

Першоджерело: офіційний сайт Міністерства освіти та науки України

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді