Відбувся вебінар для передплатників «Дитяче свято. Яким воно має бути?»

Напевно всі погодяться, що свято в дитячому садку має бути феєрверком незабутніх емоцій та яскравих вражень для дитини. Як це зробити? Як наповнити свято сюрпризними моментами? Як не розгубити всю магію та чарівність свята під час репетицій?

На ці та багато інших запитань відповідала лектор чергового вебінару для передплатників «Експертус Освіта» Марина КУЧЕРЕНКО, радник з питань культури та освіти Всеукраїнського громадсько-політичного об’єднання МАЙДАН, кінознавець, сценарист та експерт з психологічних тренінгів та діагностики.

Розмова видалася напрочуд динамічною, адже учасники вебінару жваво реагували на цікаву доповідь лектора, резонуючи запитаннями у чаті. Так, зокрема, було розглянуто тему «народження» сценарію, методів відбору та обробки матеріалу для сценарію, обрання жанру дитячого свята.

Окремо зупинилися на героях, яких нині залучають у якості дійових осіб для дитячих свят. Мова йшла про неординарних сучасних персонажів, як-от Фіксики, Трансформери тощо.

Учасників вебінару дуже цікавила тема репетицій. Тож лектор обґрунтувала свою позицію щодо того, як саме мають відбуватися репетиції в кожній віковій групі, чи потрібні генеральні репетиції тощо. Було запропоновано цікаві прийоми, якими можна скористатися, замінивши при цьому репетиції у звичному сенсі, наприклад ігри «Дефіле героїв», «Пантоміма» тощо.

Особливий тонус розмові надала тема сюрпризних моментів на святі. Марина КУЧЕРЕНКО поділилася цінним досвідом створення креативних несподіванок для малечі: йшлося і про незвичайного Діда Мороза, і про «сюрпризну» появу ялинки на святі, і про вражаючі атрибути-декорації. Ідеї створення цих сюрпризів можна сміливо використовувати в роботі вже зараз — вони неодмінно потішать дітлахів.

По-особливому щемливо та актуально «прозвучала» під час вебінару тема дітей-переселенців. Як засобами свята допомогти їм подолати вплив стресогенних чинників? Лектор навела кілька прикладів зі свого волонтерського досвіду, зокрема закцентувала увагу на важливому значенні такого явища, як плейбек-театр.

Ще до проведення вебінару, та й під час нього, надходили запитання від музичних керівників. На жаль, не на всі вдалося відповісти протягом однієї години. Однак ці запитання не залишаться без уваги. Відповіді на них обов’язково будуть надруковані в журналі «Музичний керівник». Отож слідкуйте за майбутніми публікаціями.

Сподіваємося, що вебінар на тему дитячого свята став ковтком свіжого повітря, поштовхом до творчості і нових креативних звершень для аудиторії, яка приєдналася до участі в ньому. Недарма цьому приділила особливу увагу лектор, закликавши музичних керівників плекати свої «крила» і дбати, аби вони виростали в кожного вихованця! Дякуємо натхненному лектору за заряд неймовірним позитивом, і до наступних зустрічей на цікавих вебінарах!

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді