20 столичних шкіл співпрацюватимуть з навчальними закладами Відня

Засвідчуючи свої наміри розвивати співпрацю, начальник Головного управління освіти та науки КМДА Оксана Добровольська передала меру Відня листи дружби з пропозиціями щодо співробітництва, які написали школярі 20 київських шкіл віденським навчальним закладам.

У рамках відзначення Днів Відня у Києві голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов та мер Відня Міхаель Хойпль зустрілися з учнівським та педагогічним колективами спеціалізованої школи № 115 ім. І.Огієнка.

Про це повідомила прес-служба КМДА.

Австрійська делегація завітала до саме до цієї столичної школи не випадково ― школа № 115 з 2004 року підтримує партнерські зв’язки з гімназією № 18 міста Відень.

Аби такий позитивний досвід співпраці поширився й на інші навчальні заклади, під час візиту до школи було укладено Угоду у галузі освіти між Головним управлінням освіти і науки КМДА та Віденською міською радою шкіл.

Ця угода передбачає важливі напрямки співпраці обох столиць: забезпечення інформаційного обміну в ході реалізації програм розвитку освіти; дво- та багатостороннє співробітництво у проектах, що мають на меті: розвиток європейської свідомості, сприяння вивченню іноземних мов, інтенсифікацію міжкультурної освіти, сприяння підприємництву в освітній сфері; розвиток партнерських зв‘язків між освітніми установами; організація обмінів групами педагогічних працівників та учнівської молоді; проведення конференцій та семінарів з актуальних проблем розвитку освіти.

Засвідчуючи свої наміри розвивати співпрацю, начальник Головного управління освіти та науки КМДА Оксана Добровольська передала меру Відня листи дружби з пропозиціями щодо співробітництва, які написали школярі 20 київських шкіл віденським навчальним закладам.

У відповідь мер Відня Міхаель Хойпль пообіцяв сприяти налагодженню дружніх стосунків між віденськими та київськими школами.

Під час візиту до школи №115 очільники столичних адміністрацій Києва та Відня оглянули лінгафонні і мультимедійні кабінети школи та долучились до уроку з німецької мови, тож Міхаель Хойпль зміг відповісти на запитання школярів рідною для нього мовою.

Нагадаємо, що співпраця столичної та віденської школи триває з 2004 року. Протягом цих років учні спеціалізованої школи № 115 ім. І.Огієнка відвідали м. Відень у 2002, 2004, 2009 і 2012 роках, а учні гімназії № 18  були в Києві у 2003, 2006, 2008 та 2009 роках.

 Завдяки такій співпраці столичні школярі мають нагоду відвідувати Відень та приймати у себе австрійських однолітків, брати участь у спільних освітніх форумах, виставках та конференціях, а педагоги ― обмінюватися досвідом із віденськими колегами.

Програми візитів були різноманітними та насиченими: екскурсії по визначним місцям столиць, проведення спільних навчальних країнознавчих та концертів-презентацій: «Наша рідна школа», «Україна ― європейська держава», «Українські традиції: пісні та танці», «Українці ― співуча нація».

Було створено декілька спільних проектів: «Календар на 2005 рік», «Дизайн футболок», «Кулінарне  мистецтво».

Як зазначають у Головному управлінні освіти та науки КМДА, тісна співпраця та дружба учнів і вчителів двох навчальних закладів Києва та Відня є доказом, що Україна впевнено інтегрується у Європейський простір, відкрита для спілкування та завжди рада новим друзям з різних країн світу.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді