Охорона праці та безпека життєдіяльності у дошкільних закладах

Міністерство освіти і науки України надало інструктивно-методичні рекомендації щодо організації роботи з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності у дошкільних навчальних закладах.

Лист Міністерства освіти і науки України «Щодо організації роботи з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності у дошкільних навчальних закладах» від 23.09.2014 № 1/9-482 надіслано керівникам дошкільних навчальних закладів з метою організації роботи з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності у дошкільних навчальних закладах.

Відповідно до листа, зменшено кількість документів необхідних для організації цієї роботи. Також визначено, що керівник закладу може сам обирати номенклатуру внутрішньої документації, види її створення та розповсюдження.

Відповідальність за організацію роботи з охорони праці, безпеки життєдіяльності працівників різних категорій і дітей покладено на керівника дошкільного навчального закладу, який повинен забезпечити:

  • планування заходів з охорони праці;
  • складання звітності за встановленими формами;
  • організацію контролю за дотриманням законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та безпеки життєдіяльності;
  • проведення профілактичної роботи щодо запобігання травматизму серед учасників освітнього процесу;
  • здійснення оперативного контролю за дотриманням вимог охорони праці усіма співробітниками закладу;
  • проведення інструктажів з охорони праці;
  • організацію навчання працівників дошкільного закладу з питань охорони праці та організація безпеки життєдіяльності дітей;
  • перевірку знань з охорони праці працівників закладу тощо.

Окрім того, кожний працівник дошкільного навчального закладу повинен володіти основними знаннями і вміннями з безпеки життєдіяльності: знати правила поведінки у небезпечних ситуаціях, вміти надавати першу медичну допомогу, визначати фактори можливого ризику в довкіллі.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27857

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39078

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42296

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді