Нагороджено переможців конкурсу «Ми — рок-зіркова школа!»

Конкурс «Ми — рок-зіркова школа!» від журналу «Учитель музичного мистецтва»: вітаємо ще одну команду переможців!

На початку жовтня редакція журналу «Учитель музичного мистецтва» відвідала живописний та гостинний куточок Приорільського краю — село Котовка Магдалинівського району Дніпропетровської області, щоб нагородити переможців конкурсу «Ми — рок-зіркова школа!».

Редактор-експерт журналу Наталія Вишинська завітала до Котовки, щоб познайомитися і поспілкуватися зі всіма, хто брав участь у створенні конкурсного святкового дійства, а головне — вручити їм диплом та подарунок від Цифрового видавництва Експертус. Валентина Какарека, учитель музичного мистецтва, та творча команда учнів 8–10-х класів Комунального закладу освіти КЗО «Котовський навчально-реабілітаційний центр «ДОР» здобули перше місце завдяки своїй постановці новорічного мюзиклу «Як Старшокласники з Моцартом Новий рік зустрічали».

Нагородження відбулося в урочистій піднесеній атмосфері під час святкового концерту, організованого в Котовському навчально-реабілітаційному центрі з нагоди Всесвітнього дня музики. На захід було запрошено почесних гостей — фахівців із Дніпропетровської обласної держадміністрації. Розгорнутий, насичений концерт містив найрізноманітніші номери — вокальні, декламаційні, танцювальні, з елементами театралізації і навіть логоритміки. Натхнення та старанність, із якими виступали артисти, неймовірно захопили і зворушили глядачів. Пронизливі враження весь час підсилювали думки про те, як це надзвичайно складно — працювати з особливими дітьми, і яким цінним є кожний досягнутий результат! Дітям вповні вдалося втілити творчий задум педагога, розкрити свій талант і подарувати присутнім нестримну радість.

Було очевидно, що для цих дітей музична, танцювальна, сценічна діяльність є звичною та улюбленою. Тож недивно, що вони так охоче — і так успішно! — взяли участь у постановці новорічного мюзиклу «Як Старшокласники з Моцартом Новий рік зустрічали». Педагоги центру з теплими усмішками згадували, як незвично було влаштовувати новорічне свято у форматі придворного балу, та ще й із Вольфгангом Амадеєм Моцартом на чолі. Проте справа була того варта — адже, як захоплено висловився один із дітей-учасників святкового дійства: «У всіх Новий рік із Дідом Морозом, а у нас — із Моцартом!».

Концерт у двох відділеннях пройшов немов на одному диханні, а за ним і щире спілкування у вільній, невимушеній обстановці. Уже під вечір, коли гості залишали просторе охайне подвір’я, у повітрі ніби весь час лунав рядок із пісні, яка є гімном Котовського НРЦ — «Ми радість нашим символом зробили!». Енергія любові та радості, що пронизує складну щоденну працю педагогів центру, заражає, надихає й надовго залишається в душі. Адже там, де усміхаються так тепло, співають і танцюють так охоче, а гостей зустрічають так привітно — там усі справи йдуть на лад і все вдається.

Нагадаємо, що конкурс «Ми — рок-зіркова школа!» було оголошено журналом «Учитель музичного мистецтва» і проведено з 15 січня по 15 березня цього року. Під час підведення підсумків конкурсу особливу увагу і прихильність поважного журі привернули одразу дві постановки новорічного мюзиклу «Як Старшокласники з Моцартом Новий рік зустрічали» — обом було присуджене перше місце. Автором іншої постановки є Іван Федоров, учитель музичного мистецтва та художньої культури, та творча команда учнів 6–8-х класів ДП СЗОШ І–ІІІ ступенів № 5 з поглибленим вивченням іноземних мов (м. Дубно, Рівненська обл.). Педагог та його вихованці завітали до Києва влітку, щоб отримати приз — вечерю із зіркою та запис на столичній студії звукозапису.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27857

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39078

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42296

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді