Науково-практична конференція «Формування різнобічної особистості малюка шляхом здійснення експериментальної діяльності в умовах дошкільного навчального закладу»

У Кривому Розі 27 листопада відбулася регіональна науково-практична конференція «Формування різнобічної особистості малюка шляхом здійснення експериментальної діяльності в умовах дошкільного навчального закладу».

У конференції взяли участь поважні гості, зокрема Н. О. Касимова, начальник управління освіти і науки виконкому Криворізької міськради, представники напряму «Експертус Освіта» — Н. В. Омельяненко та Н. В. Савінова, методист КЗ «Інноваційно-методичний центр», викладачі Дніпропетровського педагогічного коледжу, методисти з питань дошкільної освіти відділів освіти виконкомів районних у місті рад, науковці та студенти кафедри дошкільної освіти Криворізького педагогічного інституту ДВНЗ «КНУ», а також керівники дошкільних навчальних закладів та
навчально-виховних комплексів м. Кривого Рогу.

Відкрила захід Наталія Намінат, начальник відділу середньої, дошкільної освіти, виховної роботи та соціального захисту управління освіти і науки виконкому Криворізької міськради. Відтак з вітальним словом до учасників звернувся Ігор Шелевицький, заступник директора з наукової роботи Криворізького педагогічного інституту ДВНЗ «Криворізький національний університет».

Із теоретико-методичними засобами організації передшкільної освіти учасників конференції ознайомила О. В. Ковшар, завідувач кафедри дошкільної освіти КПІ ДВНЗ «КНУ». Про інноваційну діяльність педагогічних працівників в умовах дослідно-експериментальної діяльності розповіла методист КЗ «ІМЦ» — Т. Г. Андреєва. Р. В. Кондратенко, заступник декана кафедри дошкільної освіти КПІ ДВНЗ «КНУ», ознайомила з особливостями управління експериментальною роботою в умовах дошкільного закладу. Зі стислою доповіддю на тему «Ціннісно-смисловий компонент психологічної готовності старших дошкільників до школи» виступила О. Ю. Горбачова, старший викладач кафедри практичної психології КПІ ДВНЗ «КНУ». Н. В. Омельяненко, голова правління ВГО «Асоціація працівників дошкільної освіти», головний редактор журналів «Практика управління закладом освіти» та «Практика управління дошкільним закладом», окреслила ключові напрями діяльності Асоціації працівників дошкільної освіти та ознайомила присутніх зі здобутками, яких було досягнуто асоціацією. А Н. В. Савінова, головний редактор журналів «Методична скарбничка вихователя» та «Вихователь-методист дошкільного закладу», наголосила на важливості дослідно-експериментальної роботи для поліпшення якості дошкільної освіти й запросила педагогів до співпраці з метою висвітлення цікавого перспективного досвіду на сторінках фахових видань напряму «Експертус Освіта».

Відтак учасники конференції відвідали низку дошкільних навчальних закладів Кривого Рогу, у кожному з яких їх гостинно зустрічали й вітали педагоги та їхні маленькі талановиті вихованці. Так, педагогічний колектив ДНЗ № 232 запросив гостей до участі в тематичному ток-шоу «Виховання відповідальної та креативної особистості в різних сферах життєдіяльності дошкільника».

Педагоги ДНЗ № 101 та № 232 компетентно представили результати проведення дослідно-експериментальної роботи міського рівня на тему «Виховання відповідальності та креативності старших дошкільників у різних сферах життєдіяльності».

На базі ДНЗ № 60 Ніна Омельяненко провела майстер-клас для завідувачів ДНЗ на тему «Наказ як один з видів розпорядчих документів» та ознайомила їх із можливостями експертно-правової системи «Експертус Дошкільний заклад». А відтак на присутніх чекала низка цікавих заходів, які підготував колектив цього дошкільного закладу. Щире захоплення в учасників конференції викликав флешмоб «Україно моя, ми — твоє майбуття» у виконанні дошкільників. Крім цього, їхній увазі було представлено: відео-майстер-клас у межах мультимодального арт-проекту «Країна чудес», виставку творчих робіт керівників гуртків, вихованців та спеціалістів ДНЗ № 60, а ще — яскравий виступ театру моди «Перлинка».

У приміщенні ДНЗ № 261 Наталія Савінова провела майстер-клас для вихователів-методистів ДНЗ. У ході майстер-класу педагоги мали змогу ознайомитися з унікальною методикою навчання дошкільників розповідання за серією сюжетних картин, запропонованою у навчально-методичному посібнику «Вчимося розповідати. Складання розповідей за серіями сюжетних картин до літературних творів». Після цього Т. А. Федоренко, методист РМК Саксаганського районного відділу освіти, та Н. О.  Шпак, завідувач ДНЗ № 261, у формі методичної сесії актуалізували знання присутніх щодо створення максимально сприятливих умов для реалізації потенціалу дошкільників.

Теплі й приємні враження залишила в усіх присутніх участь у конференції. Адже кожен почерпнув для себе чимало цінних ідей з досвіду роботи колег, збагатився новими знаннями та вміннями й мав змогу плідно поспілкуватися з однодумцями.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27856

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39078

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42296

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді