Два листи про підвищення окладів і ставок у закладах освіти

Щодо підвищення розмірів посадових окладів та ставок заробітної плати педагогічних працівників до Уряду надійшло два листи. Про що в них ідеться

Як підвищити заробітну плату педагогам ЗДО у 2019 році

У першу декаду вересня Уряд отримав принаймні два листи щодо підвищення розмірів окладів та ставок педагогів, оплата праці яких не забезпечена з освітньої субвенції. Відповідні листи направили:

Справи керівника у жовтні: що проконтролювати

Обидва адресати апелюють до постанови, яку Уряд ухвалив на початку року:

Суть звернення ЦК Профспілки щодо підвищення

ЦК Профспілки працівників освіти і науки України звернувся до Мінфіну з приводу необхідності підвищення розмірів посадових окладів та ставок заробітної плати педагогічних працівників закладів освіти:

  • дошкільної
  • позашкільної
  • професійно-технічної
  • вищої
  • інших закладів і установ освіти
  • а також науково-педагогічних працівників.

ЦК Профспілки неодноразово вносив пропозиції про прийняття Урядом рішення про одночасне підвищення з 01.01.2018 посадових окладів та ставок з/п:

  • педагогічним працівникам усіх типів закладів та установ освіти
  • науково-педагогічним працівникам.

Натомість рішення про підвищення окладів і ставок лише тим педагогічним працівникам, оплата праці яких здійснюється за рахунок освітньої субвенції, зумовило:

  1. ще більше порушення міжпосадового рівня оплати праці освітян
  2. невдоволення педагогів дошкільних, позашкільних, професійно-технічних, вищих закладів освіти
  3. конфліктні ситуації в колективах.

З огляду на норми п. 2 постанови КМУ від 22.01.2018 № 22 ЦК Профспілки на вимогу педагогічних працівників, а також профспілкових організацій, як представників їхніх прав та інтересів, просить вжити заходів для підвищення розмірів посадових окладів і ставок заробітної плати з 01.09.2018:

  • педагогічних працівників комунальних закладів і установ освіти
  • науково-педагогічних та педагогічних працівників закладів вищої та професійно-технічної освіти.

Лист ЦК Профспілкивід 05.09.2018 № 02-5/496

Суть звернення Асоціації щодо підвищення

Правління ВГО «Асоціація працівників дошкільної освіти» звернулося в листі з питанням щодо підвищення розмірів посадових окладів та ставок заробітної плати педагогічних працівників закладів дошкільної освіти.

Асоціація просить розглянути питання та ухвалити відповідне рішення щодо підвищення розмірів окладів, ставок педагогічних працівників ЗДО.

Затягування розгляду питання викликає справедливе невдоволення педагогів закладів дошкільної освіти. Складається враження, що влада низько оцінює складну, важливу та відповідальну працю педагогів дошкільної освіти.

Тому Асоціація просить вжити заходів для підвищення розмірів посадових окладів та ставок заробітної плати педагогічних працівників ЗДО з 01.09.2018, щоб зменшити різницю міжпосадового рівня оплати праці освітян. Адже педагоги закладів дошкільної освіти мають такі самі права, як і педагоги закладів загальної середньої освіти. А отже, норми урядових документів щодо соціального статусу, матеріального забезпечення мають бути однакові для усіх педагогічних працівників.



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді