Який тарифний розряд учителя з дипломом бакалавра

Учителю, який має диплом бакалавра, встановили мінімальний з діапазону тарифний розряд — 10-й. Чи можна встановити вищий?

Установлення 10 тарифного розряду вчителям із дипломом бакалавра аргументують приміткою до додатка 6 наказу МОН «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» від 26.09.2005 № 557, за якою:

  • фахівцям, які мають освітньо-кваліфікаційний рівень спеціаліста чи магістра, установлюють 9-й (нині, відповідно, 11-й) тарифний розряд.

Тож, за логікою, бакалаврові належить установлювати 10 т. р.

Справи керівника у жовтні: що проконтролювати

начебто…

Зарплата вчителя — 2019

Тарифний розряд педагогу без кваліфікаційної категорії

Рік тому оклади/ставки заробітної плати педпрацівників закладів освіти підвищено на 2 тарифні розряди.

Із 01.01.2017 учителям без кваліфікаційної категорії ставки з/п установлюють на рівні 10–11 т. р., зокрема, за приміткою до додатка 6, педагогам, які мають освітньо-кваліфікаційний рівень спеціаліста або магістра, — 11-й.

Одначе вчителям з освітнім ступенем бакалавра (а також молодшого спеціаліста) ставку з/п можна визначати як на рівні 10-го, так і 11 т. р. Бо ж примітка до додатка 6 лише вказує на необхідність установити 11 т. р. вчителеві зі ступенем спеціаліста/магістра без кваліфікаційної категорії, але немає заборони встановити такий же розряд бакалавру.

Зауважте!

Кваліфікаційну категорію присвоюють лише після отримання повної вищої освіти — тобто магістерського рівня.



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді