Додаткова соціальна відпустка особі, яка взяла на виховання дитину

Пропонуємо роз'яснення щодо можливості отримання додаткової соціальної відпустки особою, яка взяла на виховання дитину-сироту

Особа, яка взяла на виховання дитину-сироту як вихователь, має право на додаткову соціальну відпустку відповідно до ст. 19 Закону України «Про відпустки» від 15.11.1996 № 504/96-ВР.

Так, згідно зі ст. 73 Кодексу законів про працю України одному із прийомних батьків надається щорічно додаткова оплачувана відпустка тривалістю 10 календарних днів без урахування святкових і неробочих днів.

За наявності декількох підстав для надання цієї відпустки її загальна тривалість не може перевищувати 17 календарних днів.

Для того щоб отримати додаткову соціальну відпустку, працівник має надати до кадрової служби розпорядження (рішення) голови райдержадміністрації (міськ-виконкому) про передачу у прийомну сім’ю дитини на виховання та спільнe проживання. А також, якщо прийомних батьків двоє — довідку з місця роботи чоловіка, що він не користувався правом на зазначений вид відпустки за відповідний календарний рік.     

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді