Завідування психологічним кабінетом: встановлення доплати практичному психологу

Розглянуто питання встановлення доплати практичному психологу за завідування психологічним кабінетом у загальноосвітньому навчальному закладі

У навчальному закладі створено психологічний кабінет. Завідувати ним призначено практичного психолога, якому встановлено відповідну доплату. Під час перевірки представники органів фінансової інспекції постановили зняти доплату і повернути кошти, зайво виплачені практичному психологу. Чи є для цього підстави?

Вищий орган управління освіти в межах затвердженого фонду оплати праці встановлює кількість кабінетів у загальноосвітніх навчальних закладах, що підлягають оплаті (лист МОН України від 16.08.2005 № 1/9-427).

У середньому в районі (місті) кількість кабінетів має бути такою:

  • у навчальних закладах I–III ступенів — 16
  • у навчальних закладах I–II ступенів — 3

Конкретний перелік кабінетів, за завідування якими може бути встановлена доплата, не визначено, тому регулювання їх чисельності є компетенцією керівника навчального закладу.

Справи керівника у жовтні: що проконтролювати

Навчальний заклад забезпечує організаційні, фінансові та матеріальні умови, необхідні для функціонування психологічного кабінету відповідно до Положення про психологічний кабінет дошкільних, загальноосвітніх та інших навчальних закладів.

Керівник навчального закладу покладає завідування психологічним кабінетом на практичного психолога (соціального педагога) (п. 5.1 Положення про психологічний кабінет дошкільних, загальноосвітніх та інших навчальних закладів).

Доплата за завідування психологічним кабінетом здійснюється в розмірі 10-13% посадового окладу відповідно до п. 41 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти. Конкретний розмір доплати установлює керівник школи за погодженням з профспілковим комітетом. Цю доплату фіксують у тарифікаційному списку та виплачують протягом навчального року.

Окрім Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, установлення доплати за завідування кабінетом регулюється Положенням про навчальні кабінети загальноосвітніх навчальних закладів.

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді