Уведення додаткових посад помічника вихователя у школах-­інтернатах

Чи передбачено нормативно-правовими документами уведення додаткових посад помічника вихователя у групах для дітей дошкільного віку, створених при школі-інтернаті для дітей глухих та зі зниженим слухом?

Відповідно до пункту 1 Типових штатних нормативів спеціальних загальноосвітніх шкіл (шкіл-інтернатів) для дітей, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку, затверджених наказом Міністерства освіти і науки України від 05.12.2008 № 1105 (далі — Типові штатні нормативи), при визначенні штатів спеціальних загальноосвітніх шкіл (шкіл-інтернатів) для дітей, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку (далі — школи-інтернати), дошкільні групи враховуються у загальній кількості груп.

Пунктом 2 Типових штатних нормативів визначено, що посада помічника вихователя вводиться з розрахунку 1,8 штатної одиниці на кожну дошкільну групу та додатково з режимом роботи з 19-ї години вечора до 8-ї години ранку — 2,3 штатної одиниці. Якщо дошкільні групи розміщені в суміжних спальних приміщеннях, посада помічника вихователя з режимом роботи з 19-ї години вечора до 8-ї години ранку вводиться з розрахунку 2,3 штатної одиниці на кожні дві групи.

Отже, введення додаткових посад помічника вихователя у дошкільних групах шкіл-інтернатів не передбачено.

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді