Як музичний керівник може використати штучний інтелект

463

Запитання

Як штучний інтелект може полегшити роботу музичного керівника? Які ресурси стануть у пригоді музичному керівнику?

Відповідь

Детальний матеріал

Журнал «Музичний керівник»

Переглянути

Віртуальний музичний кабінет

Штучним інтелектом називають технології на основі штучної нейронної мережі, що наслідують функції головного мозку та допомагають виконувати інтелектуальну роботу.

Музичний керівник може «доручити» штучному інтелекту такі завдання:

  • згенерувати текстові відповіді на запит: створити сценарій розваги, вибудувати структуру методичного заходу, підшукати джерела необхідної інформації, укласти рекомендації тощо. Ресурси:  ChatGPT, perplexity.ai, Andi
  • створити унікальні зображення: для творчих розповідей або дидактичних ігор; для складання розповідей після слухання музики; образ персонажа до історії чи свята тощо. Ресурси: Playground, Deep Dream Generator, Сraiyon
  • створити казку чи музику за текстовим запитом, за обраним жанром чи настроєм. Ресурси: Gamma, Mubert
  • створити презентацію, відео чи відеопрезентацію на основі тексту. Ресурс: Haiper

Цифрові технології в роботі музичного керівника

Штучний інтелект використовує лише інформацію, що міститься у вільному доступі в інтернеті. Він не може брати інформацію із професійних цифрових ресурсів. Наприклад, під час обробки запитів, штучний інтелект не може використати матеріали журналу «Музичний керівник». Адже до нього мають доступ лише передплатники, а для решти користувачів інформація закрита.

Також штучний інтелект не може оцінювати якість інформації, тож використовує усе, що знаходить. Тому на запит користувача іноді може видавати так звані ШІ-галюцинації — помилкові дані, спотворені факти тощо. Через це інформацію, яку пропонує штучний інтелект, слід перевіряти.

Статичний блок для запитань-відповідей

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Як використовувати цифрові технології в роботі музичного керівника

З курсом «Оптимізація роботи музичного керівника засобами ІКТ» ви опануєте цифрові ресурси для роботи з нотами, аудіо та відеоматеріалами. Також навчитеся вести власний ютуб-канал, працювати з онлайн-ресурсами для комунікацій.
2978

Сценарії свят у дитячому садку

Ми знаємо, де шукати сценарій свята для дошкільників. Збережіть добірку і користуйтеся у будь-яку пору року
62674