Усі студенти проходитимуть курс військової підготовки

Військова підготовка та інші новації: які зміни чекають студентів в Україні

Зміни в закладах вищої освіти

Експертиза цінності документів: як провести

У вищих навчальних закладах запровадять обов'язковий курс із військової підготовки для всіх студентів. А також, студенти зможуть закінчувати навчання на бакалавраті раніше або пізніше, аніж передбачає чотирирічна програма.

Таку інформацію зазначив заступник міністра освіти і науки Михайло Винницький. 

Як він зауважив, однією з ініціатив Міністерства освіти і науки спільно з Міністерством оборони став намір запровадити обов'язковий курс із базової військової підготовки, з теоретичною та практичною підготовкою, для всіх студентів, незалежно від програми.

Зокрема, нововведенням стане те, що студенти зможуть закінчувати навчання на бакалавраті раніше або пізніше, аніж передбачає чотирирічна програма. Впровадження таких змін буде з нового навчального року.

За словами заступника керівника освітнього відомства, абітурієнти зможуть обирати спеціальність не під час вступу до вузу, а пізніше.

Окрім того Михайло Винницький акцентував, що це важливо для розуміння суб'єктності студента. Адже, доволі часто абітурієнти після закінчення школи обирають спеціальність, а через рік розуміють, що помилилися. Тому МОН хоче надавати студентам можливість перейти на іншу програму за іншою спеціальністю.

Джерело: The Ukrainians 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Якою вбачають профільну школу за десять років

На 2027 рік заплановано старт кардинально оновленої профільної середньої освіти. Така ціль визначена у Концепції Нової української школи. У якому ж напрямі рухатиметься реформа
21111

Підготовка до захисту науково-дослідницької роботи в Малій академії наук

Багато талановитих учнів, які є членами Малої академії наук, щороку готуються презентувати свої напрацювання перед аудиторією. На що варто звернути особливу увагу науковим і педагогічним керівникам, щоб гідно підготувати учнів до захисту науково-дослідницької роботи?
11502

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді