Стартує пілотний проєкт «Вихователь безпеки»

Теми:
Метою проєкту є створення безпечного середовища для школярів і вчителів

Проєкт Новий професійний стандарт: ВИМОГИ

В Україні розпочинається запуск пілотного проєкту «Вихователь безпеки», метою якого є створення безпечного середовища у закладі освіти для школярів і вчителів.

Таку інформацію повідомили на сайті Служби освітнього омбудсмена.

Серед цілей проєкту також є удосконалення партнерства та комунікації поліції, рятувальників, закладів освіти, громади, батьківського та учнівського врядування.

Проєкт «Вихователь безпеки» реалізовується за ініціативи Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції у співпраці з Міністерством освіти, Міністерством розвитку громад та територій, освітнім омбудсменом, Асоціацією міст України, Асоціацією об’єднаних територіальних громад, Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та власне громадами.

Окрім того, в установі омбудсмена зазначають, що якість освіти втрачає свою цінність, якщо життю та здоров’ю здобувачів освіти або працівників закладу під час освітнього процесу загрожує небезпека.

«Створення безпечного освітнього середовища складається з багатьох компонентів, дотримання чималої кількості вимог — будівельних, санітарних та інших, а також потребує координації зусиль великої кількості людей — насамперед засновників закладів освіти, територіальних правоохоронних органів, керівника закладу і, звичайно, самих учасників освітнього процесу: учнів, студентів, батьків, педагогічних працівників», — наголошують у Службі освітнього омбудсмена.

Перший етап проєкту передбачає його пілотування у 10 об’єднаних територіальних громадах.

Для участі у проєкті необхідно заповнити електронну форму на порталі Міністерства внутрішніх справ за посиланням.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Співпраця з органами громадського самоврядування в закладі освіти

Моделі співпраці з органами самоврядування: від авторитарної, коли керівник одноосібно відповідає за все, до демократичної — коли орган самоврядування отримує максимум повноважень. Обирайте свою!
129

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
49003

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді