Не використано 7 млрд на потреби освіти

Теми:
У місцевих бюджетах акумульовано 6 млрд 826 млн грн невикористаних коштів освітньої субвенції

Залишки освітньої субвенції

Порядок проведення інституційного аудиту: ЩО ЗМІНИЛОСЯНа рахунках місцевих бюджетів акумульовано 6 млрд 826 млн грн невикористаних залишків коштів освітньої субвенції.

Таку інформацію повідомило Міністерство фінансів з посиланням на дані Державної казначейської служби.

Згідно з повідомленням Мінфіну, такий обсяг коштів утворився насамперед через накопичення на місцевих рахунках цільових коштів, що були надані з державного бюджету на розвиток матеріально-технічної бази українських шкіл.

Водночас кошти використовуються на місцевому рівні дуже повільно і найчастіше вже після початку навчального року.

Зокрема, у Міністерстві фінансів наголошують на тому, щоб кошти «працювали» для мешканців громад та забезпечували доступну і якісну освіту її здобувачам. Для цього вони мають бути використані за цільовим призначенням у наступному бюджетному періоді.

«Існуюча тенденція свідчить про акумулювання коштів державного бюджету у місцевих бюджетах», — акцентують у фінансовому відомстві.

Натомість, зазначають у Мінфіні, залишки субвенції можуть спрямовуватися насамперед на придбання шкільних автобусів, оснащення шкіл комп’ютерами та мультимедійним обладнанням, придбання підручників, оновлення матеріально-технічної бази шкіл.

На думку експертів Міністерства фінансів, залишки коштів освітньої субвенції можуть використовуватись на ремонт і придбання обладнання для їдалень, підключення шкіл до Інтернету, будівництво нових і реконструкцію шкільних вбиральнь, закупівлю засобів індивідуального захисту, дезінфекційних засобів тощо.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Співпраця з органами громадського самоврядування в закладі освіти

Моделі співпраці з органами самоврядування: від авторитарної, коли керівник одноосібно відповідає за все, до демократичної — коли орган самоврядування отримує максимум повноважень. Обирайте свою!
704

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
49865

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді