Затверджено план заходів щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини на період до 2016 року

Уряд затвердив план заходів з виконання Загальнодержавної програми «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини» на період до 2016 року

Кабінет Міністрів України план заходів щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини на період до 2016 року.

Щорічно Кабінет Міністрів України затверджує план заходів з метою виконання Закону України «Про Загальнодержавну програму «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини» на період до 2016 року» від 05.03.2009 № 1065-VI.

Загальнодержавна програма реалізується з метою забезпечення оптимального функціонування цілісної системи захисту прав дітей в Україні відповідно до вимог Конвенції ООН про права дитини та з урахуванням цілей розвитку, проголошених Декларацією тисячоліття ООН, і стратегії Підсумкового документа Спеціальної сесії в інтересах дітей Генеральної Асамблеї ООН «Світ, сприятливий для дітей».

Так, на 2015 рік передбачено реалізацію понад 160 заходів. Основні з них спрямовані на збереження здоров’я дитини, підвищення якості медичних послуг для дітей, оздоровлення та відпочинок дітей; запобігання дитячій інвалідності, ВІЛ/СНІДу, туберкульозу та наркоманії серед дітей та молоді; упорядкування системи обліку бездоглядних і безпритульних дітей; удосконалення системи соціальної роботи із сім’ями та дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах; сприяння своєчасному виявленню бездоглядних дітей; влаштування дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, до сімейних форм виховання; збільшення кількості усиновлених громадянами України дітей зазначеної категорії.

Також здійснюватимуться заходи щодо забезпечення доступу населення до повної та об’єктивної інформації з питань влаштування дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, до сімейних форм виховання; забезпечення подальшої співпраці України з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), іншими міжнародними організаціями з питань захисту прав дітей тощо.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді