Літературний проект для дошкільників «Шукаємо казку»

Що у червневому номері журналу «Методична скарбничка вихователя»

Справи керівника у жовтні: що проконтролювати

Діти наділені особливим даром — вони сприймають навколишній світ на рівних, вважаючи, що тварини, дерева, предмети можуть розмовляти, відчувати, думати. От і народжуються шедеври на кшталт: «Сьогодні я гратимусь ведмедиком, бо лялька поїхала у відпустку». Ми, дорослі, зачувши такі монологи, лише усміхаємося, а дитина продовжує фантазувати. Тож у цьому числі журналу пропонуємо вам разом з вихованцями озброїтися лупою й вирушити на пошуки казки — чарівної пігулки від поганого настрою.

Щоб активізувати дитячу уяву, реалізуйте літературний проект «Шукаємо казку». Казки, які дібрали автори журналу, не лише збагатять знання дітей, а й допоможуть утвердити їх в ідеї, що казки живуть серед нас, головне — вчасно їх розшукати.

У журналі — календарне й перспективне планування; описи ігор, вправ та інших форм роботи з дітьми під час проживання тематичних днів.

Кольорові сторінки першого числа містять такі матеріали:

Українську народну казку про ріпку знають і діти, і дорослі. В інших народів, виявляється, є дуже схожа оповідка. Щоправда, не про ріпку, а про її меншу «сестричку» — редиску. У цій казці із непіддатливим овочем «мірялися силами» кролик, єнот, півник і пацючок. Ознайомте дітей із англійською версією «The big radish» добре відомої їм історії. Дайте змогу помацати, оглянути редиску, погратися з нею. А відтак запропонуйте вигадати власну казкову історію з будь-яким іншим овочем або фруктом у головній ролі. Докладніше про це — у журналі «Методична скарбничка вихователя» № 06/2018.

Справи керівника у жовтні: що проконтролювати

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як скласти освітню програму: від теорії до практики

Освітня програма — обов’язковий документ ЗДО. Педагогічні колективи мають право обирати для використання в роботі чинні освітні програми, перелік та особливості реалізації яких обговорює та схвалює педагогічна рада закладу дошкільної освіти.
24474

Дбаємо про гігієну дітей

У наш час дуже важливо дбати про гігієту. Адже чисті руки - це запорука здоров'я. Та як заохотити дітей мити руки?
4295

Рухливі ігри в дитячому садку

Рухливі ігри розвивають фізичну активність, увагу, дрібну моторику, спритність, швидкість реакцій і просто дарують радість дітям. Скористайтеся нашою добіркою ігор, аби потішити дошкільників
72922

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді