Діти тонізують розумові здібності батьків

Вчені провели дослідження на бджолах. Виявилося, що у мозку бджіл через необхідність стежити за потомством, збільшилася кількість двох білків: того, що захищає від недоумства, і того, що «супроводжує» білок, який захищає від пошкодження структури інших білків. Обидва білки містяться і в людському організмі.

Піклування про дітей тримає розум батьків у тонусі.

Дослідження вчених продемонструвало: старі бджоли, яким доводиться піклуватися про молодше покоління, рідше страждають від відхилень у психіці.

Коли бджоли старіють, вони змушені покинути вулик з метою пошуку їжі, в результаті чого робота їх мозку притупляється, і вони не в змозі сприймати нову інформацію. Але після того як вчені витягли з вулика бджоломатки, старі бджоли були змушені піклуватися про молоде покоління. У результаті старі бджоли не позбулися розуму, як траплялося раніше, і зберегли свої розумові здібності.

«Поліпшення психічного стану бджоли може бути пов’язане зі збільшенням кількості білка в мозку», ― зазначив глава дослідження Гро Амдам, доктор філософських наук і ад’юнкт-професор з Університету штату Арізона.

У мозку бджіл через необхідність стежити за потомством, збільшилася кількість двох білків: того, що захищає від недоумства, і того, що «супроводжує» білок, який захищає від пошкодження структури інших білків. Обидва білки містяться і в людському організмі.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді