Дорослі постійно обманюють дітей ― науковці

Проведені дослідження, в яких взяли участь підлітки, показали, що в період дорослішання діти шукають ту людину, якій можуть довіритися, і, в першу чергу, вони шукають її серед своїх батьків. Таким чином, казки і міфи, якими обманювали дітей батьки і були, фактично, викриті у брехні, грають поганий жарт із самими ж батьками.

Із дитинства батьки нас вчать, що брехати ― це погано. Проте самі батьки обманюють у дрібницях своїх дітей.

Дітей із раннього віку намагаються переконати в тому, що Баба Яга, Дід Мороз, Бабайка та інші казкові персонажі існують. Американські вчені спробували встановити, який вплив мають на дітей подібні байки.

Їм вдалося з'ясувати, що 98% китайців обманюють своїх дітей для того, щоб вони поводилися добре. Крім того, американські вчені з'ясували, що в США так роблять 84% американських тат і мам. Різниця обумовлена в традиціях процесу виховання, так, наприклад, в Китаї від дітей вимагають абсолютного поваги і слухняності до старших.

Також виявилося, що ні китайські, ні американські батьки не бачать нічого поганого в тому, що вони, фактично, обманюють своїх дітей. Головне для них ― це старанна поведінка, а заради неї вони готові підтримувати ці легенди роками. Також з'ясувалося, що батьки вдаються до обману навіть у тому випадку, коли дитина просить щось купити чи просто не хоче доїсти свою кашу.

Проведені дослідження, в яких взяли участь підлітки, показали, що в період дорослішання діти шукають тієї людини, кому можуть довіритися, і, в першу чергу, вони шукають її серед своїх батьків. Таким чином, казки і міфи, якими обманювали дітей батьки і були, фактично, викриті у брехні, грають поганий жарт із самими ж батьками. Діти перестають їм довіряти. Саме тому, вчені радять замінити обман якою-небудь іншою дією, наприклад: винагородою, похвалою або ж іншою мотивацією.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді