Експертус Освіта на педагогічному марафоні «Інновації. Світ навчання»

На заході обговорювалися цікаві теми, серед яких: стратегічного бачення розвитку інноваційного навчального закладу, управління дослідницько-експериментальної роботою в сучасному навчальному закладі шляхом впровадження інноваційної технології розвитку здатності учнівської молоді до вибору успішної професії.

Редакція напряму «ЕкспертусОсвіта» відвідала установчу науково-методичну конференцію під назвою «Інноваційний потенціал навчальних закладів Шевченківського району: реалії та перспективи».

Конференція відбулася в рамках Педагогічного марафону «Інновації. Світ навчання», який проходитиме до 22 березня 2013 року з метою поширення інноваційних практик, збагачення ними педагогічного досвіду, підвищення інноваційного потенціалу педагогічного співтовариства.

Відкрив педагогічну конференцію Голова Шевченківської райдержадміністрації Сергій Зімін, який привітав усіх присутніх з цією значимою подією. За його словами, інновації в сфері освіти Шевченківського району міста Києва є давно і вони приносять конкретні результати. Так, керівники навчальних закладів району проводять цілеспрямований відбір, оцінку й застосування на практиці досвіду колег, впровадження нових ідей, методик, запропонованих наукою. Наприклад, в усіх школах району з першого класу школярі вивчають іноземну мову, а також в кожному навчальному закладі діти  вивчають предмети за допомогою IT–технологій. «Важливою інновацією в нашому районі є модернізація матеріально-технічного оснащення (програмно-цільовий метод), який включає в себе енергозбереження освітніх закладів, комплексний ремонт харчоблоків із заміною технологічного обладнання в школах та садочках, будівництво комплексних та антивандальних майданчиків для дошкільнят та школярів, а також комплексний благоустрій територій дитячих навчальних закладів», ― зазначив Сергій Георгійович.

Начальник управління освіти Шевченківського району Євгенія Ярова розповіла присутнім про розвиток системи інноваційної діяльності в навчальних закладах Шевченківського району, методології і технології організації навчально-виховного процесу у навчальних закладах різного типу: ліцеях, гімназіях, коледжах, приватних та спеціалізованих.

На конференції були присутні також, представники Адміністрації Президента України, Національної академії педагогічних наук України, Національної академії педагогічних наук України, Інституту інноваційних технологій та змісту освіти МОНМС України, Інституту післядипломної педагогічної освіти КУ імені Бориса Грінченка, Національного центру «Мала академія наук України», Київського міського Будинку учителя, Департаменту управління освіти КМДА, керівництво Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації в особі першого заступника голови Шевченківської РДА Віктора Давиденка, керівники та педагогічні працівники навчальних закладів Шевченківського району та столиці, представники громадськості та засоби масової інформації.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27853

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47529

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42293

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді