Схвалено законопроект «Про запобігання та протидію домашньому насильству»

Прийняття законопроекту «Про запобігання та протидію домашньому насильству» дасть змогу усунути існуючі законодавчі прогалини і неузгодженості та удосконалити механізм протидії насильству в українських сім’ях.

Прийняття законопроекту «Про запобігання та протидію домашньому насильству» дасть змогу усунути існуючі законодавчі прогалини і неузгодженості та удосконалити механізм протидії насильству в українських сім’ях.

Документом визначено поняття «жорстоке поводження з дитиною в сім’ї», яке включатиме в себе не лише умисні дії, а й бездіяльність батьків, що може спричинити шкоду дитині. Цим законопроектом також запроваджується поняття «домашнє насильство».

Окрім того, для комплексного вирішення питань протидії домашньому насильству та забезпечення належного надання допомоги потерпілим особам розширюється коло органів та установ, на які покладається здійснення заходів щодо запобігання та протидії насильству. До таких органів пропонується також віднести місцеві державні адміністрації, органи місцевого самоврядування, центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, установи та заклади системи освіти, заклади охорони здоров’я.

Для запобігання домашньому насильству пропонується запровадити комплекс заходів соціального спрямування, серед яких проведення інформаційної та просвітницької роботи для всіх верств населення для підвищення обізнаності з питань запобігання домашньому насильству та вивчення, проведення аналізу й усунення причин і умов, які сприяють вчиненню домашнього насильства, а також його негативних наслідків.

Окрім того, з урахуванням європейського досвіду, проектом запроваджуються заходи тимчасового обмеження прав особи, яка вчинила домашнє насильство, що можуть бути застосовані виключно за рішенням суду.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді