7 квітня — Всесвітній день здоров’я

Всесвітній день здоров’я відзначають 7 квітня у день заснування Всесвітньої організації охорони здоров’я. У 2013 заходи проходять під гаслом: «Слідкуйте за своїм кров'яним тиском — скоротіть ризик інфаркту та інсульту».

Всесвітній день здоров’я відзначають 7 квітня у день заснування Всесвітньої організації охорони здоров’я. Щорічно для відзначення цієї дати обирають відповідне гасло. У 2013 воно звучить так: «Слідкуйте за своїм кров'яним тиском — скоротіть ризик інфаркту та інсульту».

Гіпертонія, артеріальна гіпертензія (у просторіччі підвищений тиск) збільшує ризик розвитку інфаркту, інсульту та ниркової недостатності. Неконтрольована гіпертонія призводить до аритмії та серцевої недостатності.

В Україні щорічно цю хворобу виявляють у одного мільйона людей. Кількість людей з гіпертонією з віком зростає — від однієї людини з десяти у віці 20–40 років, до п'яти з десяти у віці 50–60 років.

Ризик розвитку гіпертонії можна знизити шляхом:

  • зменшення споживання солі;
  • збалансованого харчування;
  • відмови від надмірного вживання алкоголю;
  • регулярної фізичної активності;
  • підтримки нормальної ваги тіла;
  • відмови від тютюну.

У Всесвітній день здоров’я бажаємо всім міцного імунітету та доброго за почуття, а послідовникам Гіппократа, зокрема медичним працівникам закладів освіти, професійних досягнень, благополуччя та щирої вдячності за жертовну працю!

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Освітні програми для використання в закладах дошкільної освіти у 2024/2025 навчальному році

Зміст освітнього процесу в закладі дошкільної освіти реалізовують відповідно до вимог чинних програм розвитку, виховання й навчання дітей. Вибір програм на навчальний рік обговорює та затверджує педагогічна рада закладу
53177

Коли День учителя став святом

Людина може за життя ніколи не зустріти журналіста, повара чи бухгалтера. Але кожна людина зустрічається з учителем
14228

З досвіду STEM-освіти у початкових класах

Як учні створили фітокартину та робота-поливальника — своїм досвідом реалізації STEM-проекту в початковій школі ділиться Анна Савіцька, вчитель інформатики
34125

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді