7 квітня — Всесвітній день здоров’я

Всесвітній день здоров’я відзначають 7 квітня у день заснування Всесвітньої організації охорони здоров’я. У 2013 заходи проходять під гаслом: «Слідкуйте за своїм кров'яним тиском — скоротіть ризик інфаркту та інсульту».

Всесвітній день здоров’я відзначають 7 квітня у день заснування Всесвітньої організації охорони здоров’я. Щорічно для відзначення цієї дати обирають відповідне гасло. У 2013 воно звучить так: «Слідкуйте за своїм кров'яним тиском — скоротіть ризик інфаркту та інсульту».

Гіпертонія, артеріальна гіпертензія (у просторіччі підвищений тиск) збільшує ризик розвитку інфаркту, інсульту та ниркової недостатності. Неконтрольована гіпертонія призводить до аритмії та серцевої недостатності.

В Україні щорічно цю хворобу виявляють у одного мільйона людей. Кількість людей з гіпертонією з віком зростає — від однієї людини з десяти у віці 20–40 років, до п'яти з десяти у віці 50–60 років.

Ризик розвитку гіпертонії можна знизити шляхом:

  • зменшення споживання солі;
  • збалансованого харчування;
  • відмови від надмірного вживання алкоголю;
  • регулярної фізичної активності;
  • підтримки нормальної ваги тіла;
  • відмови від тютюну.

У Всесвітній день здоров’я бажаємо всім міцного імунітету та доброго за почуття, а послідовникам Гіппократа, зокрема медичним працівникам закладів освіти, професійних досягнень, благополуччя та щирої вдячності за жертовну працю!

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як природно навчати іноземної мови в дошкільному віці

Чому педагоги дошкільних закладів з гордістю заявляють, що їхні вихованці вже у молодшій групі вивчають іноземні мови, у середній — розв’язують математичні рівняння, а в старшій — вивчають основи комп’ютерної грамотності? Чи варто починати навчання іноземної мови в дошкільному віці?
3869

Заняття з англійської мови в дитячому садку

Виберіть конспект заняття з англійської мови в дитячому садку, що найліпше підійде вашим вихованцям, а також скачайте інфорграфіку із вправами для дітей різного віку.
30093

Виховуємо патріотів на заняттях з англійської мови

Виховувати в дітей патріотичні почуття можна навіть під час вивчення іноземної мови. Поговоріть із дошкільниками на заняттях з англійської мови про Батьківщину, неповторність її природи, про суспільні й сімейні цінності
3862

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді