Як швидко з дитиною виготовити іграшку-забавлянку

Чому важливо розвивати в дитини дрібну моторику рук за будь-яких обставин, навіть під час війни, навіть у бомбосховищі?

Насамперед тому, що робота з нитками, папером, пластиліном заспокоює, повертає в мирне життя. Дитина концентрується на тому, що вона робить, а отже, відволікається від сумних думок. Страх відступає. Окрім цього, робота над творчим виробом забезпечує контроль над тілом. Тож удома, готуючись до сходу в укриття, обов’язково покладіть у рюкзачок дитини хоча б якісь матеріали для творчості. Згодяться навіть клаптики тканини, носовички чи паперові серветки із яких можна виготовити простеньку іграшку — зайчика на пальчик. Даємо коротку інструкцію.

Із тканини виріжте невеликий прямокутник, орієнтовно 8 × 20 см. Складіть його вдвоє повздовж. Закладіть верхній кінець всередину під прямим кутом, утворюючи два гострих вушка. Стягніть їх унизу стрічкою. Вона знадобиться лише одна, але довга. Замість стрічки можна використати товсту нитку, смужку тканини, шнурок тощо.

 Як швидко з дитиною виготовити іграшку-забавлянкуЯк швидко з дитиною виготовити іграшку-забавлянку

 

Сформуйте з вати кульку, підкладіть її під вушка й закрийте тканиною, як показано на фото. Стрічку затягніть під головою з вати у формі петельки, формуючи шийку.

 Як швидко з дитиною виготовити іграшку-забавлянкуЯк швидко з дитиною виготовити іграшку-забавлянкуЯк швидко з дитиною виготовити іграшку-забавлянку

Переверніть заготовку зайчика стрічкою догори («мордочкою» донизу), з обох сторін загорніть тканину приблизно на 1 см до середини. Нижній вільний кінець тканини скрутіть приблизно на третину довжини й закладіть до голови зайчика.

 Як швидко з дитиною виготовити іграшку-забавлянкуЯк швидко з дитиною виготовити іграшку-забавлянку

Проведіть стрічку вздовж від шиї й зав’яжіть під скрученою тканиною, утворюючи лапки та пояс. Двічі обмотайте стрічкою навхрест ділянку від шиї до пояса. Зав’яжіть стрічку спереду на бантик, довгі кінці обріжте. Іграшка готова!

 Як швидко з дитиною виготовити іграшку-забавлянкуЯк швидко з дитиною виготовити іграшку-забавлянку

Автор: Каріна ГАННОШИНА

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді