Ще раз про онлайн-навчання: поради вчителям

Під час дистанційного навчання вчителі стикаються з різними труднощами. Як ефективно спланувати роботу, щоб якісно провести урок

На платформі Open Space Європейський навчальний фонд опублікував 10 порад щодо дистанційного навчання для вчителів.

Новий професійний стандарт: ВИМОГИ

Як підготуватися до онлайн-навчання

Приймайте етапи онлайн-навчання

Обмінюйтеся Вашими навчальними матеріалами з колегами. Це допоможе покращити якість освітніх послуг. Також враховуйте те, що технології мають допомагати Вам, а не замінювати.

Намагайтеся слідкувати за результатами навчання учнів

Важливо у роботі помічати ставлення учнів до онлайн-навчання. Адже це не лише новий досвід для вчителів, а й для учнів. Тому не нагромаджуйте дітей новою інформацією, а краще дайте менш – але якісніше.

У навчанні використовуйте різні методи та прийоми

Щоб досягнути кращого результату, поєднуйте стандартні методи із цифровими технологіями. Це допоможе урізноманітнити навчальний процес. Однак, варто орієнтуватися на власні відчуття і на реакцію дітей.

Оптимізуйте свій час

Важливо планувати час уроку. Постарайтеся приділяти увагу як теорії, так і практиці і закріпленню матеріалу. Також не забувайте про спілкування на уроці. Постарайтеся виділити час і на запитання учнів.

Великі завдання розділяйте на менші

Громіздкі завдання розподіляйте на етапи з чіткими часовими рамками. Так учням буде легше й зрозуміліше опрацьовувати матеріал.

Не забувайте про мотивацію

Дітей потрібно мотивувати. Спробуйте об’єктивно оцінити проведений урок. Таким чином, у подальшому зможете його удосконалити. Також пам’ятайте – дистанційний урок відрізняється від очного. Тому й результатів слід чекати інших.

Розвивайтеся з дітьми

Продемонструйте свої знання сучасних технологій. Будьте відкритими до нової інформації та до змін. Так зможете на власному прикладі продемонструвати, що готові до нових ідей.

Спілкуйтеся з керівництвом та своїм колегами

Досягнення дистанційних уроків будуть оцінені так само, як під час звичайних уроків. Тому, довіряйте колегам і керівництву та прислухайтеся до їхніх порад.

Прагніть отримати фідбек від колег та учнів

Зробіть опитування дистанційно або анонімно. Попросіть учнів та колег дати зворотній зв’язок. Адже відгуки від учнів, батьків та колег покращують якість уроків та збільшують зацікавленість до них.

Отримуйте задоволення від роботи

Педагог – це важлива професія для суспільства та країни. Вони своїм прикладом демонструють відкритість, готовність за будь-яких умов навчати та розвивати учнів. Тим самим впливають на розвиток нашого суспільства.



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді