Яким має бути образ педагога в соціальних мережах

Автор
Засновниця проєкту безкоштовної онлайн консультації вчителів Pro.Школу
Один хибний крок у соцмережах — і репутацію педагога знищено. Юристи Pro.Школу радять, як вести соціальну сторінку педагогу та уникнути помилок

Весь світ мережа і ми в ній – користувачі. Але що робити, якщо Ви – вчитель? І Ваша особиста сторінка не зовсім-то й особиста.

Педагогу вести свою сторінку в соціальних мережах ледь не найважче від усіх. Неможливо розслабитися і постити що заманеться, постійно необхідно зважати на репутацію та суспільну думку. Як же уникнути помилок під час ведення персональної сторінки в соцмережах та стврити цікавий акаунт?

Який додатковий документ при прийнятті на роботу

Зовнішній вигляд сторінки вчителя

Починайте з фото. Завжди цікавіше бачити реальну людину, а не картинку зі стоків. Ваша сторінка має бути персоналізованою, аби навіть фотографія промовляла. Тому ставте на аватар якісну форафію, ідеально – портретну. Аби вас могли впізнати при зустрічі. Варто подумати і про фон на задньому плані фотографії: ви будете виглядати значно цікавіше, якщо увага вся буде спрямована на вас, а не на картаті шпалери чи квіти позаду.

Ліпше не змінювати аватар часто, достатньо декілька разів на рік. Так вас будуть одразу помічати в соцмережах та фіксувати. Якщо ж ви змінили зачіску чи колір волосся – можете сміливо змінювати й фотографію на сторінці. Пам’ятаємо, що ми керуємося тим, аби вас могли впізнати.

Сучасний керівник закладу освіти

Не зневажайте в соціальних мережах розділ «про себе». Якщо ви соромитеся розміщувати детальну інформацію, вкажіть принаймні свою професію – вчитель. Це додасть експертності вашому профілю. Сторінка у соцмережах з’являється першою, коли вас шукатимуть в інтернеті за іменем. Дозвольте іншим дізнатися про вас більше.

Окрім загальної інформації, на сторінці можна розказати про себе: хобі та уподобання, улюблені книги чи серіали. Але найцікавіше, якщо ви вкажете інтереси, пов’язані з вашою роботою – так ви будете виглядати, як справжній фахівець.

Контент сторінки вчителя в соцмережах

  1. Перед тим, як щось запостити, запитайте в себе «Чи сказав би я це в реальному житті, у вічі чи на публіці?». Для вчителя важливо мати власну думку, але краще зайвий раз перечитати те, що ви збираєтеся запостити. Це буде на користь вашій репутації.
  2. Зважайте на те, який контент з вами викладають інші люди. Попросіть друзів та родичів не постити те, що може завдати шкоди вашій репутації. Щоб захистити себе від негативних коментарів чи повідомлень, додайте в налаштуваннях пункт, який не дозволяє іншим користувачам робити дописи чи згадувати вас без вашого дозволу.
  3. Бережіть свої нерви та не влазьте у суперечки, не лишайте образливих коментарів. Якщо вам все ж довелося вступити в полеміку в соціальних мережах, дотримуйтеся офіційного стилю спілкування, а при перших проявах відвертих образ, заврешуйте комунікацію.

Інтернет пам’ятає все, достатньо лише раз піддатися емоціям, і можна лише за декілька секунд позбутися тієї репутації, яку вибудовували багато років.

Особистий бренд вчителя

Безпека вчителя в соціальних мережах

  1. Кібербезпека Ваше все. Найперше, вигадайте надійний пароль для входу, адже паролі на кшталт прізвища чи комбінації чисел легко «ламаються» спеціальними програмами.
  2. Додавайте до друзів лише знайомих та тих, кого знаєте в реальному житті. І пам’ятайте, що Ви можете не додавати своїх учнів до списку друзів. Це нормально.
  3. Завжди слідкуйте за своїм телефоном чи ноутбуком, не дозволяйте їм потрапити до чужих рук.
  4. Якщо ви заходите на власні сторінки з чужих пристроїв, робіть це в спеціальному режимі інкогніто, який не зберігає автоматично логіни та паролі.
  5. Блокуйте незрозумілих людей та тих, хто вам дошкуляє. І обов’язково повідомляйте про це систему безпеки соцмережі.
  6. Якщо Ви стали жертвою кібербулінгу – пишіть заяву директору та повідомляйте адміністрацію школи.

Якщо раптом ви потрапили в малоприємну ситуацію та не знаєте, як діяти — звертайтеся по допомогу в проєкт безкоштовної онлайн консультації вчителів Pro.школу. Наша мета — полегшити роботу освітян та допомагати вирішувати їхні юридичні та психологічні проблеми.



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді