Атестація педагога, який планує вийти на пенсію

Педагог 70-річного віку, який має кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії», стаж роботи понад 30 років, з 1 вересня 2015 року виходить на пенсію. У цьому році він підлягає черговій атестації, однак підвищення кваліфікації вихователь відмовився проходити у зв’язку з виходом на пенсію. Як правильно вчинити, щоб працівник не втратив раніше присвоєну кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії»?

Однозначної відповіді на це запитання немає. Все залежить від рішення, яке ухвалить атестаційна комісія. Керівник навчального закладу має включити цього працівника у список осіб, які підлягають черговій атестації.

Педагогічний працівник за наявності підстав може звернутися до атестаційної комісії із заявою про перенесення строку чергової атестації. Остаточне рішення ухвалює атестаційна комісія.

Слід зважати, що не проходження працівником курсів підвищення кваліфікації не є підставою для зниження йому кваліфікаційної категорії.

Атестаційна комісія ухвалює рішення про зниження кваліфікаційної категорії педагогу лише у разі зниження ним рівня професійної діяльності. Однак безпідставна відмова працівника від проходження курсів підвищення кваліфікації може бути розцінена як порушення трудової дисципліни.

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді