Кримінальна відповідальність за недотримання карантинних заходів

На керівників навчальних закладів покладено відповідальність за недотримання заходів безпеки під час карантину

Електронний документообіг: ПЕРЕВАГИ

У період карантину діти у школах і садочках мають дотримуватися заходів безпеки для зменшення можливості поширення коронавірусу. Відповідальність за це під час пандемії покладено на керівників цих навчальних закладів.

«Школа і дитсадок — це місця підвищеної контактності, тут сходяться ниточки з сотень тисяч родин. Але останнім часом дедалі більше хворіють учителі», — повідомив керівник головного управління Держпродспоживслужби у Києві Олег Рубан.

Рубан зауважив, що якщо дитина з кашлем і проявами гострих респіраторних захворювань залишається навчатися в класі, то кримінальну відповідальність за це несе директор школи.

«Адже, згідно з правилами, таку дитину відправляють в ізолятор, а медпрацівник повідомляє про це батькам. І якщо батьки кажуть, що дитина здорова, й відмовляються її ізолювати, директор школи має повне право повідомити у правоохоронні органи», — акцентував керівник управління.

У разі порушення цих правил директору школи загрожує покарання за статтею 325 Кримінального кодексу. Ця стаття передбачає різні заходи впливу — від штрафу до позбавлення волі (протягом шести років).

Зокрема Олег Рубан прокоментував, що деякі директори шкіл нехтують здоров’ям дітей і вчителів та керуються іншими мотивами. Наприклад, в одній київській гімназії 4 вчителі ходили на роботу з COVID-19. Жодних заходів ізоляції вжито не було. Інформація про це надійшла на гарячу лінію.

«Держпродспоживслужба жорстко реагуватиме на такі випадки. Зокрема, у понеділок щодо цього директора гімназії, де було виявлено порушення, відкриють кримінальне провадження», — наголосив він.

Уряд планує запровадити локдаун у січні. У КМДА розглядають два варіанти роботи шкіл. Якщо локдаун, ймовірно, триватиме до 23 січня, то всі заклади освіти закриються. Тому якщо канікули завершаться 11 січня, то перший тиждень навчання розпочнеться дистанційно.

Кримінальна відповідальність за недотримання карантинних заходів

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Булінг у школі: що робити педагогам

Учні часто забувають про дисципліну та повагу до педагогів. Підготуйтеся до різних ситуацій. Адже булінг часто проявляється й у ставленні учнів до педагогів
32351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді