Утворено робочу групу МОН з питань розвитку соціальної згуртованості

Теми:
При Міністерстві освіти і науки України утворено робочу групу з питань розвитку соціальної згуртованості суб’єктів освітнього простору. Про це йдеться в наказі від 05.08.2016 № 951.

Очолює робочу групу заступник Міністра Павло Хобзей. Окрім працівників МОН та державних і комунальних освітніх установ, до складу робочої групи увійшли представники громадських організацій.

Згідно з планом заходів робоча група у вересні-жовтні 2016 року, зокрема:

  • розробить стратегію та концепцію розвитку соціальної згуртованості суб’єктів освітнього простору
  • визначить перелік загальноосвітніх навчальних закладів для участі в проекті
  • проведе конкурсний відбір педагогів для участі в пілотному проекті для десяти областей України «Через навчальні заклади до громади: миротворча освіта для раннього попередження конфліктів»

Наприкінці 2016 року очікують розробити пропозиції та рекомендації щодо нормативно-правового забезпечення регулювання питань, пов’язаних зі співпрацею громадських об’єднань, батьківських громад і педагогічних колективів загальноосвітніх навчальних закладів.

У межах реалізації плану заходів передбачають провести:

  • майстер-класи, семінари, вебінари, тренінги, інтервізії, лекторії, практикуми з питань соціальної згуртованості та відповідального батьківства
  • проекти «Клуб татусів», «Підготовка пар до одруження», «Створення сприятливого емоційного середовища у родині».

Задля підбиття підсумків у 2017 році заплановано такі заходи, як:

  • науково-практична конференція з питань соціальної згуртованості та відповідального батьківства (травень)
  • підсумковий форум з відповідального батьківства та співпраці педагогів і батьків щодо створення дружнього до дитини соціального середовища (травень-червень)
  • міжрегіональна конференція про роботу педагогів з батьками з презентацією найліпших практик (червень).

Нагадаємо, засідання міжсекторальної робочої групи з питань розвитку соціальної згуртованості субʼєктів освітнього простору ініціював Інститут модернізації змісту освіти.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27856

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді