Безпека життєдіяльності учнів

Зустрічайте серпневий номер фахового журналу «Практика управління закладом освіти», на сторінках якого опубліковано корисні матеріали на тему «Безпека життєдіяльності учнів», зокрема витяги з нормативно-правових документів, пам’ятки та рекомендації.

У ці складні й неспокійні часи необхідно спрямувати сили на захист дітей і створити належні умови для їхньої безпеки. Саме тому більшість публікацій серпневого номера журналу присвячені питанням безпеки життєдіяльності учнів.

Звісно, у своїй діяльності керівник навчального закладу має неухильно дотримуватися законодавства. Тому на сторінках журналу подано витяги з відповідних нормативно-правових документів та рекомендації щодо дій у разі надзвичайних ситуацій. Окрім того, розглянуто різні види інструктажів з питань безпеки життєдіяльності учнів, вимоги безпеки до навчальних кабінетів і визначено, як розробляти інструкції з безпеки в таких кабінетах.

Щоб кожен педагогічний працівник знав свої обов’язки щодо організації навчання і перевірки знань з питань безпеки життєдіяльності учнів, підготовлено відповідну пам’ятку. Також подано приклад заповнення Журналу реєстрації первинного, позапланового, цільового інструктажів з безпеки життєдіяльності для учнів.

Незабаром початок нового навчального року. Тож у рубриці «Забезпечуємо охорону та зміцнення здоров’я» надано рекомендації щодо вибору шкільної форми та учнівського ранця, а в рубриці «Здійснюємо контроль» висвітлено вимоги до перевезень організованих груп дітей.

Створивши належні умови роботи навчального закладу, дуже важливо підтримувати його позитивний імідж. Без допомоги засобів масової інформації обійтися складно. Тому потрібно правильно організувати співпрацю з ними.

Детальніше про все це — на сторінках журналу «Практика управління закладом освіти» № 08/2014

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді