Я сам!

Виховуємо почуття відповідальності дошкільників за свої рішення та дії, використовуючи публікації журналу «Методична скарбничка вихователя» № 08/2015

Від народження малюк прагне бути самостійним. Як допомогти дітям розвинути самостійність — одну з найважливіших базових якостей особистості? Про це та інше — у серпневому числі журналу «Методична скарбничка вихователя», присвяченому темі «Я сам!».

Розвиток самостійності дитини залежить від низки зовнішніх і внутрішніх чинників. Яких саме? Як ефективно організувати діяльність дошкільників у межах теми? Опис змістових напрямів теми, а також гри-стратегії як основної форми організації освітньої діяльності в межах теми — у вступній статті цього числа журналу.

Під час проживання теми «Я сам!» вихователям стануть у пригоді такі матеріали: ідея, лексичне поле, очікувані результати опрацювання теми, її змістове наповнення у вигляді інтелектуальної карти, тематика інтегрованих занять на два тижні, плани-конспекти інтегрованих занять. Також вони мають змогу скористатися дидактичними матеріалами, представленими на картках картотеки.

На кольорових сторінках журналу розміщено яскраві майстер-класи: із виготовлення черепашки серед квітів у техніці пластилінографії та малювання натюрморту й оформлення його в декоративну рамку. А ще — ілюстрація до теми, асоціативна карта та зображення й завдання для аудиту.

Важливим аспектом теми «Я сам!» є виховання почуття відповідальності дошкільників за свої рішення та дії. Підвести дітей до розуміння думки: за все, що може трапитися і трапляється, ти також маєш відповідати сам — дасть змогу літературний проект за казкою Миколи Носова «Бобик у гостях у Барбоса». Етапи реалізації проекту, його змістове наповнення та картотека за змістом казки — для вас на сторінках серпневого числа.

З раннього віку діти активно цікавляться власним організмом, намагаються досліджувати його. Задовольнити такий пізнавальний інтерес дошкільників можна, реалізувавши з ними пізнавально-творчий проект «Органи чуття». Опис проекту, а також плани-конспекти занять та картотека до нього — також у восьмому числі журналу.

Докладніше про все це, а також конспект заняття-конкурсу для дітей старшого дошкільного віку «Добродії проти панянок» — у восьмому числі журналу «Методична скарбничка вихователя».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді