Чи маєте ви план, музкерівнику?

Весняні «сани» — готові плани: що у квітневому випуску журналу «Музичний керівник»

У народі кажуть: «Готуй сани влітку». Добре, коли завчасно маєш те, що точно знадобиться потім. Так, до слова, і музичний керівник має вже наприкінці весни скласти плани роботи на навчальний рік, що розпочнеться тільки восени. Ми підготували для вас ці клопітні «сани»: тепер сміливо можна рушати дорогами творчості, коригувати зразки під особливості своїх вихованців, доповнювати репертуар. Основа вже є – у квітневому номері журналу «Музичний керівник».

Справи керівника у жовтні: що проконтролювати

Уже зовсім скоро старші дошкільники підуть до школи. Їм треба уважно слухати й чути вчителя, а виробити це вміння можна ще в дитячому садку під час слухання музики. Як перетворити дітей на пильних слухачів — дізнавайтеся в журналі.

Не втрачає актуальності тема патріотичного виховання. Але педагогів-«дошкільників» часто вона заганяє у глухий кут та полон стереотипів. Як позбутися застарілого відчуття патріотичності, обмеженого лише вишиванками? Поміркуйте над тим, хто ми — українці — насправді є? Чим прикметна культура наших предків? Як можна наблизити її до сучасних дітей? Для вас — практичні поради та сценарій музичної казки на цю тему.

Чи не головною діяльністю на музичному занятті був і є спів. Йому присвячують найбільше уваги. Але скільки б зусиль не докладав музичний керівник, діти не завжди досягають успіхів у співі: не тримають інтонацію, «з’їжджають» з тональності. Ніколи не зайве мати додаткові підказки, як домогтися бажаного результату. Про те, як навчити дітей чисто співати за допомогою різних вправ та візуалізованих мелодій, — у цьому номері.

Скачайте кольорові картинки до статей в електронному журналі «Музичний керівник». А ще — пам’ятку для батьків «Чому чешки?» у форматі яскравого плаката, який можна вивісити на стенді. Користуйтеся — це допоможе бути зажди на високій ноті в очах дітей, колег та батьків!

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Активності для дошкільнят

Влітку діти охочі до експериментів та відкриттів. Скористайтеся цим і проведіть для старших дошкільників літню розвагу на свіжому повітрі: з рухливою грою за методикою Карла Орфа, віршами, піснями, іграми і квітковим дизайном
20392

Дбаємо про гігієну дітей

У наш час дуже важливо дбати про гігієту. Адже чисті руки - це запорука здоров'я. Та як заохотити дітей мити руки?
4295

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді