У кількох областях призупинено навчальний процес через сильні морози

У зв'язку зі складними погодними умовами у кількох областях України учнів відпустили на канікули. Для дітей, яких батьки не можуть залишити вдома, навчальні заклади організують дозвілля у режимі груп продовженого дня.

Школи у кількох областях України відпустили дітей на канікули через сильні морози. Призупинення навчання можуть подовжити у разі тривалих морозів та перевищення епідеміологічних порогів.

На відпочинок пішли школярі у Харківській, Запорізькій, Сумській, Вінницькій, Донецькій та Дніпропетровській областях. Навчальний процес призупинено переважно на три дні — 30, 31 січня і 1 лютого.

На Харківщині навчання не здійснюється у 8 з 27 районів області.

«У зв’язку зі зниженням температури зовнішнього повітря та з метою збереження здоров’я дітей станом на 14:00 29.01.2014 року у 8 районах області (Близнюківському, Валківському, Зачепилівському, Ізюмському, Куп’янському, Сахновщинському, Чугуївському, Шевченківському) розпорядженнями місцевих органів виконавчої влади тимчасово припинено навчально-виховний процес», — повідомляє Харківська обласна державна адміністрація.

З 30 січня заплановано призупинити заняття у навчальних закладах шести районів, а саме Богодухівському, Дворічанському, Зміївському, Кегичівському, Коломацькому, Краснокутському. Відновити навчання у регіоні мають 3 лютого.

На Вінниччині, за словами директора департаменту освіти і науки Вінницької ОДА Ігоря Івасюка, призупинено навчально-виховний процес лише у школах Могилів-Подільського та Козятинського районів. Решта навчальних закладів області працюють у звичному режимі.

У Запоріжжі
всі 119 шкіл міста не працюватимуть протягом 30-31 січня. Рішення про відновлення навчального процесу або продовження перерви у заняттях буде прийнято залежно від погодних умов.

У ці ж дні відпочиватимуть і учні 1-4-х класів у школах Дніпропетровська. Відповідно до розпорядження міського голови, школярі 5-11-х класів не підуть до школи у разі подальшого зниження температури повітря. Загалом же на Дніпропетровщині через зниження температури повітря закрито 781 школу. При цьому керівники навчальних закладів можуть самостійно приймати рішення про закриття окремих класів на карантин у зв'язку з досягненням епідеміологічного порогу захворюваності на ГРВІ, тобто якщо хворіють 15-20% школярів від загальної кількості учнів у класі.

Варто зауважити, що не дивлячись на призупинення навчального процесу, педагоги в ці дні перебуватимуть у школах. Вони організують дозвілля дітей у режимі груп для учнів, батьки яких не можуть залишити їх удома. Усі пропущені дні будуть відпрацьовані за рахунок інтенсифікації учбового процесу, проведення індивідуальних та групових занять.

У Міністерстві освіти і науки України нагадують, що відповідно до пункту 9.20 Державних санітарних правил і норм влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу ДСанПіН 5.5.2.008-01, при зниженні температури повітря:

  • для учнів 1—4 класів — до мінус 20ºС
  • для учнів 5—11(12) класів — до мінус 24ºС.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оптимізувати рухову діяльність дітей

Потреба в руховій активності природна для кожної дитини. Активні рухи викликають у дітей позитивні емоції та підсилюють усі фізіологічні процеси. Що допоможе вихователю та інструктору з фізкультури забезпечити оптимальну рухову активність дошкільників?
27854

Методична робота в закладі дошкільної освіти

Дізнайтеся про форми організації методичної роботи в дитячому садку, які допоможуть вихователям розвивати свій творчий потенціал, постійно підвищувати професійну кваліфікацію і забезпечать високий рівень проведених занять
47530

Як проводити батьківські збори в школі

Батьківські збори в школі— основний спосіб комунікації педагогічного колективу з батьками. Щоб збори були вдалі, а освітня робота ефективна, розглянемо види, форми проведення, теми батьківських зборів
39077

Аптечки у школі: як правильно укомплектувати та зберігати

Скористайтеся переліком медичних засобів у закладі освіти та дізнайтеся як правильно укомплектувати аптечку. Адже, як правило, діти схильні до травм і ніколи не знаєш в який момент потрібно буде надати допомогу. Важливо у такий момент мати все під рукою, зібране в одному місці.
42294

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді