Осінні вироби з природних матеріалів

Як зробити совеня та горобчика власноруч із шишок, гарбузового насіння, ниток і листя

Запропонуйте дітям створити птахів і обговоріть, чи залишаються вони зимувати в наших краях. Зроблені власноруч сова з гарбузового насіння й веселий горобчик прикрасять куточок природи в або тематичну виставку.

Справи керівника у жовтні: що проконтролювати

Гарбузове совеня

Основою творчого виробу є картонний циліндр. На верхньому його краї зробіть защипи із двох боків, у такий спосіб розплющуючи картон. Сформуйте плавні згини — так, щоб утворилися вушка сови. Згини щільно притисніть один до одного та проклейте смужкою паперу.

Оснні вироби з природних матеріалів

За допомогою клейового пістолета приклейте по всій поверхні основи гарбузове насіння, зображаючи пташине пір’я. Відтак створіть очі сови. У верхівки жолудів укладіть білий пластилін. Зіниці зробіть із соняшникового насіння — зріжте його кінчики і вставте ширшу частинку зрізом у пластилін. Прикріпіть очі на основу — вставте їх у заздалегідь підготовані дірочки. Під ними приклеюйте дзьоб із гарбузового насіння. Пташка готова!

Оснні вироби з природних матеріалів

Веселий горобчик

Спочатку створіть голівку птаха. Зробіть заготовку — із картону виріжте два круги однакового діаметру (не більше 5 см). Відтак виріжте в них отвори. На кожен круг через отвір намотайте нитки білого кольору, на чверть заготовки — чорного.

Оснні вироби з природних матеріалів

Розріжте намотані нитки по зовнішньому краю кругів, трохи розсовуючи їх ножицями. Ниткою білого кольору між картонними кругами міцно зв’яжіть розрізані нитки між собою, аби вони не висмикувалися. Зніміть з розрізаних ниток картонні круги і розпушіть нитки так, аби вийшов помпон. Це — голова птаха.

Оснні вироби з природних матеріалів

До голови приклейте очі та дзьоб — насінини соняшника. Тулуб виготовте із шишки: її прикріпіть до голови за допомогою клею. Акриловою фарбою намалюйте горобчику білу грудку.

Оснні вироби з природних матеріалів

Зі шматочків фетру виріжте крильця. Приклейте їх до тулуба пташки. Горобчик готовий!

Оснні вироби з природних матеріалів

Якщо зверху прив’язати чи приклеїти до нього мотузочку, іграшку-пташку можна буде підвішувати на гілочку, цвях тощо.

Олена Благова, учитель образотворчого мистецтва навчально-виховного комплексу № 12,
м. Кам’янське, Дніпропетровська обл.




зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді