Розвиток емоційного інтелекту у дітей

Як розвивати емоційний інтелект у дітей та які застосунки використовувати – у матеріалі

Емоційний інтелект: експресивні етюди

Що таке емоційний інтелект

Емоційний інтелект — це вроджена здатність людини, яку пот­рібно тренувати вже з дошкільного віку. Насамперед, потрібно навчити дітей виражати власні емоції та розуміти емоційні прояви інших людей. А щоб цей процес був не лише пізнавальним, а ще й цікавим, використовуйте під час роботи з дітьми експресивні етюди.

Експресивний етюд — це вид психогімнастичних вправ, які допомагають дітям навчитися виражати власні емоції, а також розуміти емоції інших. Кожний експресивний етюд зазвичай спрямовують на імітацію певних почуттів та емоційних станів людини. Під час освітньої взаємодії з дошкільниками психологи рекомендують використовувати мімічні та пантомімічні етюди, які сприяють розвитку вміння виражати: основні емоції та емоційні стани — радість, сум, страх, спокій тощо; окремі риси характеру та соціально обумовлені почуття — доброзичливість, жадібність, упертість тощо. Експресивні етюди можна впроваджувати в роботу з дітьми вже з молодшої групи. Більшість трирічних дітей легко імітують голос злого Вовка або лякливого Зайчика, а також можуть за допомогою рухів та міміки передати основні характеристики казкового персонажа.

Додаток для розвитку емоційного інтелекту

У партнерстві з Міністерством освіти і науки України та фондом «Save the Children in Ukraine», компанія Better Kids оголосила про офіційний запуск додатка «Віздом: Світ емоцій» українською мовою.

Відповідний додаток створено для дітей віком 4-8 років, і він спрямований на розвиток емоційного інтелекту, формування дружби та впевненого досягнення поставлених цілей. 

У застосунку розміщено навчальні ресурси, поради для батьків, інтерактивні цифрові ігри, гри з розширеною реальністю, медитації та роздруківки. Користувачі можуть завантажити додаток за посиланням.

Окрім того, на офіційному сайті застосунку можна знайти низку корисних статей для виховання англійською мовою. Там можна знайти поради на наступні теми:

  • Як розвивати вдячність;
  • Поради щодо того, як допомогти дітям розвивати позитивні відносини;
  • Ігри та активності для вивчення соціально-емоційних навичок;
  • Як вчити соціально-емоційні навички через гру.

За матеріалами УІРО

та статті журналу Вихователь-методист дошкільного закладу



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді