Укотре наголошено на дотриманні законодавства щодо додаткових освітніх послуг

Додаткові освітні послуги у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах необхідно надавати, керуючись нормами чинного законодавства. На цьому зауважує Міністерство освіти і науки України за підсумками засідання круглого столу з представниками громадської організації «Батьки SOS»

Так, у листі від 18.10.2016 № 1/9-557 вказано на Перелік платних послуг, які можуть надаватися навчальними закладами, іншими установами та закладами системи освіти, що належать до державної та комунальної форми власності, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 27.08.2010 № 796.

Також наголошено, що додаткові освітні послуги, не визначені Базовим компонентом дошкільної освіти, надають у межах гранично допустимого навантаження і за наявності таких документів, як:

  • письмова згода батьків
  • угода між батьками та дошкільним навчальним закладом.

Оплачувати додаткові освітні послуги можуть як фізичні особи, зокрема батьки, так і юридичні особи.

Керівники навчальних закладів несуть персональну відповідальність у зв’язку з наданням додаткових освітніх послуг, зокрема, щодо:

  • належної якості послуг
  • дотримання фінансової дисципліни під час обліку й звітності.

Виважено й законодавчо правильно організувати додаткові освітні послуги на базі навчального закладу дасть змогу випуск 2016.2 КОЗА-ДИСКа «Шаблони документів закладу освіти».

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Складаємо штатний розпис закладу дошкільної освіти

Формування штатного розпису є досить непростим процесом. Тож доводиться залучати і працівників дошкільного закладу, і фахівців кадрової служби, і економістів органу управління освітою. Як проектують штатний розпис дошкільного закладу
47260

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді