Кількість дітей в дитсадках зменшується

Основною причиною зниження охоплення дітей дошкільною освітою є відсутність укриттів

Зменшення кількості дітей в дитсадках

Готовність до роботи влітку: експрес-перевірка

Внаслідок війни в Україні зростає відсоток дітей, які не охоплені дошкільною освітою.

Відповідну інформацію зазначили в Державній службі якості освіти щодо підсумків проведення моніторингового дослідження щодо забезпечення доступу до дошкільної освіти.

Як йдеться в повідомленні, за останні три роки кількість дитсадків у територіальних громадах зменшилася на 1,5%. Основною причиною зниження відсотка охоплення дітей дошкільною освітою є відсутність укриттів у дитсадках.

Окрім того, ще однією з причин такого зменшення в Держслужбі називають скорочення кількості вихованців: кількість дітей дошкільного віку у відвіданих громадах зменшилася на 16%.

69% опитаних керівників дитсадків повідомили про зменшення кількості дітей у зв’язку з виїздом родин за кордон чи до інших регіонів.

Згідно з інформацією місцевих органів управління освітою, частка дітей, які не відвідують дитсадки, протягом минулих років зменшувалася. Проте цьогоріч кількість дітей, які не охоплені дошкільною освітою, зросла майже до 22%, найбільше — у Кіровоградській, Львівській, Миколаївській та Одеській областях.

За матеріалами Держслужби якості освіти

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цькування на роботі: чи можливо його зупинити?

На жаль, у сучасній школі все частіше звучить слово «булінг». На це явище жаліються учні та батьки з боку вчителів, вчителі з боку батьків та школярів. Але нерідко явище цькування окремих працівників спостерігається і у самому педагогічному колективі – між колегами та з боку адміністрації. Отож, чим відрізняється мобінг від булінгу, як запобігти і як захиститися від такого явища – розбираємося у статті.
4961

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді