Які святкові дні планують скасувати

ВР планує скасувати святкування Міжнародного дня жінок 8 березня, Дня праці 1 травня та Дня перемоги 9 травня

Які святкові дні планують скасувати

Як презентувати професійний доробок

Про це йдеться у законопроєкті № 9009 про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо встановлення українських свят.

Свята хочуть замінити іншими. Зокрема, Днем української жінки (День українки) у день народження поетеси Лесі Українки 25 лютого, Шевченків день у день народження поета Тараса Шевченка 9 березня та День матері у другу неділю травня.

Автори проєкту вважають, що свята 8 березня, 1 та 9 травня є радянськими рудиментами, яких варто позбутися.

«Метою законопроекту є встановлення українських свят та усунення спадщини колоніального минулого в культурному житті та побуті, очищення державного календаря від нав’язаних минулим дат, а також на визнання усталених традицій і вкорінення історичної пам’яті в українському культурному просторі», – зазначають автори проєкту.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Психолого-педагогічна характеристика учня: як скласти

Часто практичним психологам закладів освіти надходить запит на діагностику дитини та подання результатів обстеження в різні служби. Оптимальним варіантом представлення результатів обстеження є психологічна характеристика учня.
405198

Завершуємо навчальний семестр у школі

На закінчення навчального семестру в закладах загальної середньої освіти педагоги підбивають підсумки роботи, звітують. Нині звіт учителя за семестр — це здебільшого вчасне виставлення оцінок за семестр, коректно заповнені класний журнал і табелі навчальних досягнень учнів
206029

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді